PLATAFORMA PER LA LLENGUA DENUNCIA EL MUNDO PER ACUSAR-LA DE " FILOTERRORISTA "

El passat 2 de desembre, el diari El Mundo va publicar un article en què acusava de filoterrorista la Plataforma per la Llengua. La directora de l’entitat, Neus Mestres, i l’advocat Jordi Domingo, han anunciat que la plataforma denunciarà el diari ‘per defensar l’honor de la Plataforma per la Llengua, que fa 25 anys que treballem per fomentar l’ús social del català i per la cohesió social, però sobretot, per defensar l’honor dels més de 18.000 socis que conformen l’entitat’, ha dit Mestres. ‘No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme’.

L’article publicat per El Mundo apuntava: ‘Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua’. Segons Domingo, aquesta afirmació, entre d’altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions ‘que no corresponen a la realitat, i són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor’. Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que ‘sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis’. ‘En les setmanes vinents, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent’ ha assegurat Domingo.

Informa:VILAWEB.CAT (5-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658306