PER CELEBRAR LA " CONSTITUCIÓN " : CONSELLERS I DIPUTATS ES TANCARAN AQUEST DIJOUS ALS CAPUTXINS DE SARRIÀ EN SUPORT DELS PRESOS I CONTRA EL TC

Membres del Govern i diputats participaran aquest dijous en un tancament i dejuni a l'emblemàtic convent dels Caputxins de Sarrià, on es va celebrar la històrica Caputxinada, fa 52 anys, en plena dictadura de Franco, en suport dels presos polítics en vaga de fam i en contra del Tribunal Constitucional.

En el tancament hi haurà diputats dels grups de Junts per Catalunya (JxC), Esquerra (ERC) i la CUP, segons han confirmat a El Nacional fonts parlamentàries. La tancada s'iniciarà a les 9 del matí d'aquest dijous i es prolongarà durant 24 hores, fins a les 9 del matí de divendres.

La participació a l'acció de protesta és oberta a tothom i rememora la històrica Caputxinada del 1966, quan la policia franquista va dissoldre després de tres dies de setge els 450 participants en l'acte de constitució del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB). Així, la jornada de protesta també vol implicar-hi la societat civil en accions semblants, com el dejuni solidari promogut per prouostatges.cat.

Durant les 24 hores de protesta, se celebraran diverses conferències obertes al públic en relació amb la justícia i la lluita no violenta, que pronunciessin, entre d'altres, els diputats Ruben Wagensberg (ERC) i Carles Riera (CUP), i la consellera de Presidència , Elsa Artadi (JxCat).

 


40 aniversari de la Constitució

 

La protesta se celebrarà coincidint amb l'acte solemne al Congrés dels Diputats en motiu del 40è aniversari de la Constitució espanyola, que estarà presidit pel rei Felip VI.

Els convocants denuncien que "la Constitució espanyola és una presó de llibertats" i que l'Estat espanyol "vulnera els drets de presos polítics i llibertats". Al seu aprecer, la Constitució "bloqueja l'exercici de drets fonamentals com el dret a l'autodeterminació", "permet que es vulnerin drets com la llibertat d'expressió i el dret a la representació política" i "permet la repressió violenta d'expressions plenament democràtiques ".

Quatre dels set presos polítics reclosos a la presó de Lledoners, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull estan en vaga de fam indefinida en protesta per les dilacions del Tribunal Constitucional sobre els seus recursos, que els impedeixen d'accedir al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per denunciar el seu processament en relació amb el referèndum de l'1 d'Octubre.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president a l'exili, Carles Puigdemont, han fet sengles crides a participar a la protesta des del seu compte de Twitter.

#6Dmoltperdenunciar pic.twitter.com/ajKKiR1Qw2
— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) December 5, 2018

Els nostres presos en #Vagadefam tenen #6DMoltPerDenunciar. Nosaltres també. Tot el suport!
40 anys de la Constitució: fallida democràtica del règim del 78, d'una monarquia decidida per Franco i d'un sistema judicial que encara no ha trencat vincles amb el franquisme. pic.twitter.com/AGZeJAoMRJ

Informa:ELNACIONAL.CAT (5-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658505