JxCAT, ERC, CIUDADANOS I EL PSC PACTEN EL CONSELL DE LA CORPORACIÓ CATALANA DE MITJANS AUDIOVISUALS

JxCat, ERC, Ciutadans i el PSC han tancat les darreres hores el Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons ha pogut saber El Nacional. El repartiment acordat fixa dos membres del Consell per a JxCat i dos per a ERC, mentre que Ciutadans i PSC tindran un representant cadascú, la qual cosa permet dues majories: una d'independentista o bé una d'esquerres, atès que els republicans tindran la presidència del Consell.

De fet, l'acord ha estat tancat entre els dos socis de Govern i Ciutadans, i la formació taronja ha cedit un dels dos llocs que li corresponien al Consell al PSC.

En representació de JxCat s'asseuran a l'òrgan de direcció de la Corporació els periodistes Miquel Calçada i Sílvia Cóppulo; per ERC, Saül Gordillo, actualment director de Catalunya Ràdio i que ara passarà a ser el president del Consell, i la degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, Rosa Roma; per Ciutadans, Eladio Jareño; i per PSC, el gestor cultural Xavier Marcé.

ERC designarà, a més de la presidència del Consell, la direcció de TV3 i el cap d'informatius de Catalunya Ràdio, JxCat tindrà la direcció de Catalunya Ràdio i el cap d'informatius de TV3. Tot i que no entra en aquesta distribució de papers, l'Agència Catalana de Notícies (ACN) també quedarà en mans de JxCat.

Jofre Llombart i Xevi Xirgo són els noms que s'apunten per ocupar les responsabilitats que queden en mans de JxCat, mentre que, per part d'ERC, David Bassa, actual director d'informatius de TV3, seguiria assumint un paper de responsabilitat en els mitjans públics. En qualsevol cas, aquests nomenaments no es formalitzaran fins després del parèntesi de Nadal.

Els noms es registraran en les properes hores davant del registre del Parlament i la previsió és que la renovació es faci efectiva en el darrer ple del període de sessions que està previst per al 19 i 20 de desembre.

Informa:ELNACIONAL.CAT (5-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658374