DEJUNI COL·LECTIU DE DIPUTATS DE JxCAT, ERC I LA CUP EN SUPORT DE LA VAGA DE FAM

Diputats de JxCat, ERC i la CUP són als Caputxins de Sarrià de Barcelona per participar en un dejuni de vint-i-quatre hores en suport a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Entre els participants hi ha els consellers Damià Calvet, Elsa Artadi i Laura Borràs, així com els portaveus parlamentaris de JxCat, Albert Batet i Eduard Pujol. Per part d’ERC, el màxim representant és el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià. Carles Riera és el representant de la CUP.

El dejuni ha començat amb una conferència titulada ‘De Xirinacs a l’1-O, la República que volem’, a càrrec de Carles Riera, Ruben Wagensberg i Els Artadi. Després s’ha fet una connexió amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, exiliada a Suïssa. La dirigent ha demanat que l’independentisme ‘lluiti’ i s’enfronti ‘dempeus’ a una repressió ‘que té l’objectiu clar de dinamitar’ el moviment. A més, ha assegurat que el judici contra l’1-O serà ‘una de les cares més dures’ de la repressió. Per això, ha afirmat que l’independentisme ‘no es pot encongir ni autocensurar.’

 

La vaga de fam: Quina resposta política i social cal donar-hi?

 

Llavors s’han reprès les conferències amb ‘Justícia i lluita no violenta. Dels clàssics fins ara’, a càrrec de Xavier Antich i Laura Borràs. Al migdia s’ha fet una segona connexió amb l’exili, aquesta volta amb el president Carles Puigdemont, exiliat a Waterloo. El president ha assegurat que Europa està pendent de la vaga de fam dels presos polítics. De totes maneres, també ha tingut paraules per a la constitució espanyola, que avui fa quaranta anys. Segons Puigdemont és una eina ‘caduca i de repressió’ que ha perdut tota l’aura d’esperança de quan es va gestar.

Passat el migdia es faran tres conferències més. A la 13.00 serà el torn del pare Joan Botam. L’advocat Jaume Alonso Cuevillas prendrà el relleu a les 14.00. I, finalment, a les 18.00, l’activista Arcadi Oliveres faran una conferència titulada ‘La lluita no violenta.

Informa:VILAWEB.CAT (6-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658372