CRITS DE " A POR ELLOS "I " PUIGDEMONT A PRISIÓN " EN LA MARXA PER LA " CONSTITUCIÓN " A BARCELONA

Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat a Barcelona per celebrar el Dia de la Constitució i el 40 aniversari del referèndum que va permetre aprovar el text. La concentració, convocada pel Moviment Cívic d’Espanya i Catalans, ha baixat per Via Laietana fins a la plaça Antonio López, al passeig Colom, on el vicepresident de l'entitat, Javier Megino, ha carregat contra el govern i el parlament espanyols per plegar-se als interessos dels independentistes i ha felicitat al Rei Felip VI pel seu discurs el 3 d'octubre de l'any passat.

Els crits de "no nos engañan, Catalunya es España", "a por ellos, oé" i "Puigdemont a prisión" són alguns dels que més s'han sentit durant tota la concentració. En el recorregut per la Via Laietana, s'han aturat davant de la prefectura de la Policia Nacional a Catalunya i han cantat "esta es nuestra policía", en contraposició al que pensen dels Mossos d'Esquadra.

 

Megino també ha enviat un missatge al Tribunal Suprem i ha demanat als jutges que presidiran el judici de l'1-O que "aguantin la pressió de tots aquells que volen evitar un càstig exemplar pels separatistes". Davant unes 300 o 400 persones, que amb prou feina omplien la meitat de la plaça Antonio López, el líder de Espanya i Catalans ha fet burla de "l'operació bikini" dels quatre presos polítics que s'han declarat en vaga de fam pel retràs del Tribunal Constitucional en resoldre els seus recursos.

La manifestació, que ha transcorregut sense incidents destacables, ha comptat amb la presència del president del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, el nou president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, i Maria Barceló, regidora de Ciutadans a l'ajuntament. El diputat de C's al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat que la Constitució del 78 "és modèlica" i ha criticat els intents de boicotejar els actes de celebració que hi ha hagut a diversos punts de Catalunya. També s'ha mostrat disposat a "reformar-la sempre que garanteixi els drets de tots i no només els d'aquells que mai estaran contents".

Els crits de "Viva España", alternats amb algun esporàdic "Visca Catalunya", i una tuna han posat la música de fons de la marxa, que ha baixat lentament per Via Laietana. "Aquests últims 40 anys han estat els més democràtics de la història d'Espanya i hem assolit un progrés que mai hauríem imaginat", explica Ángel López, que era la primera vegada que assistia a una concentració unionista. Un altre assitent, que no ha volgut donar el seu nom, celebrava l'entrada de VOX al parlament andalús i espera que aviat tinguin representació a Catalunya. "VOX és el Red Bull que necessita el constitucionalisme", assegura.

Alguns assistents també han aprofitat la convocatòria per vendre banderes de Tabàrnia a 5 euros i llaçets amb la bandera espanyol per 1 euros. "Pack antiseparatistas", promociona un dels venedors, que porta un carro amb un gos com a tota companyia. Mentrestant, alguns turistes despistas a qui la manifestació ha enganxat per sorpresa quan sortien de visitar la catedral han aprofitat per fer-se selfies i fotografies de record.

Informa:ELMON.CAT (6-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658111