42 MANIFESTANTS I 9 MOSSOS ATESOS EN LES CÀRREGUES DE GIRONA PER LA MANIFESTACIÓ DELS FEIXISTES

Les càrregues dels Mossos d'Esquadra aquest dijous a la plaça 1 d'octubre de Girona han provocat que fins a 42 manifestants hagin hagu de ser atesos, 39 per contusions, 1 per ferida, 1 per ferida oberta i 1 per esguinç, segons la xifra del col·lectiu Sanitaris per la República.

Per part dels Mossos, 'El Món' ha pogut saber que són nou els agents de la policia catalana que han resultat ferits. Un dels manifestats ferits, com es pot veure en les imatges, ha estat evacuat de la plaça.

L'home duia el cap ple de sang. Fonts del SEM han confirmat a 'El Món' que l'home ha resultat ferit després de caure de cara a terra quan corria en el moment d'una càrrega policial.

Les càrregues han començat al voltant de les deu del matí, una hora abans que arrenqués l'acte a favor de la Constitució organitzat per la plataforma Borbonia, que segons TV3 havia reunit unes 40 persones. Una plataforma antifeixista s'havia mobilitzat des de dimecres per impedir que se celebrés l'acte de la Constitució a la plaça.

Informa:ELMON.CAT (6-12-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658632