TORRA AVISA SÁNCHEZ QUE SENSE UN GEST A FAVOR DE L'AUTODETERMINACIÓ NO TINDRÀ EL SUPORT ALS PRESSUPOSTOS

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha subratllat aquest dimecres que les forces independentistes no donaran suport als pressupostos del govern espanyol si no hi ha algun “moviment polític” en la línia del reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

En resposta a preguntes dels periodistes l’acte on ha anunciat el guanyador del XXX Premi Internacional Catalunya, Torra ha recordat que només han donat “un xec en blanc” a Sánchez “que va ser per fer fora Rajoy”. Ha afegit que des del mateix dia de la moció de censura “hem demanat sempre al mateix”: “Una solució política que passi per l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

“Per votar els pressupostos vam posar aquestes condicions i no ha canviat res des d’aleshores. Som on érem”, ha constatat.

“Em sembla que ha quedat clar tant el partit demòcrata ERC han deixat clar que si no hi ha un moviment polític en aquesta línia els pressupostos no només no s’aprovaran sinó que ni tan sols es permetria la seva tramitació”.

Per això, ha demanat a Sánchez que sigui “valent” i faci un gest polític. “Si es mou, si hi ha una decisió política en l’exercici del dret a l’autodeterminació sap que comptarà amb el suport per aprovar els pressupostos”.

El Consell de Ministres preveu aprovar els comptes a la reunió d’aquest divendres i presentar-los al Congrés el pròxim dilluns, tot i que no disposa per ara de prou suports per tirar-los endavant.

Torra ha volgut desvincular la negociació dels comptes del diàleg amb l’Estat. “Nosaltres dialogarem sempre hi hagi pressupostos o no, perquè la bandera del diàleg és la nostra bandera”, ha garantit.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (9-1-2019)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894709