ARXIVADES LES QUERELLES CONTRA ELS MOSSOS PER LA CREMA DE DOCUMENTS EN UNA INCINERADORA

El magistrat del jutjat número 22 de Barcelona arxiva totes les denuncies i querelles que es van presentar contra els Mossos d'Esquadra per la crema de documentació a la incineradora de Sant Adrià del Besòs de l'octubre de l'any passat, segons ha avançat La Vanguardia.

En la interlocutòria, el jutge ha desmuntat la tesi de que la destrucció d’informes fos per motius polítics, ja que no veu "justificació". A més, el titular ha destacat les dues declaracions de més de vuit hores que va donar en seu judicial l'encara comissari en cap de la comissaria general d'Informació dels Mossos d'Esquadra, Manel Castellví.

El jutge ha conclòs que tota aquella informació "s'ha obtingut amb mitjans legals, no hi ha cap intromissió en cap fitxer secret, no s'ha intervingut telèfon algun, no s'ha interceptat correspondència ni entrat en cap domicili". També ha destacat que els Mossos han actuat d'una manera "objectiva".

 

Documents amb una possible relació amb l'1-O

 

La policia espanyola, gràcies a una autorització de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, va intervenir tot el material que els Mossos d’Esquadra volia destruir a la incineradora. La Policia va trobar documents que relacionaven a alts càrrecs i comandaments dels Mossos amb el referèndum de l’1-O.

Els Mossos es van defensar assegurant que això era una pràctica “ordinària i habitual” que es realitza periòdicament amb autorització del servei d'Administració i documentació de la Direcció General de la Policia. També van remarcar que tota la documentació oficial que es destrueix es guarda en suport digital.

Totes les acusacions han quedat desmontades en la interlocutòria. Ambdues parts podren recorrer a l'arxivament.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (9-1-2019)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894684