EL PSOE COMPLEIX EL QUE EL PP NO VA TENIR TEMPS DE FER: ENRIC HERNÁNDEZ CAMÍ DE DIRIGIR RTVE

9 anys són els que Enric Hernández ha estat al capdavant de El Periódico de Catalunya. Temps suficient per a carregar-se una capçalera reputada a Catalunya i identificada amb valors progressistes. Quasi una dècada per acabar enfonsant el rotatiu en vendes i per a convertir-lo al servei de les clavegueres de l’Estat i de l’ideari de PP i Ciudadanos.

La maquiavèl·lica casualitat ha volgut que justament un any després de l’esperpèntica i falsa portada del diari on assegurava que els Mossos havien intentat destruir la famosa “The Nota” de la CIA, hagi transcendit que Hernández té tots els números per fugir del grup ZETA, en pèrdues i reducció de plantilla constant, per anar a dirigir RTVE a Madrid.

Una recompensa a la seva tasca contra el procés que ja va intentar el Gobierno del PP de la mà de Soraya Sénz de Santamaría i que es va veure frustrada per la moció de censura a Mariano Rajoy i el canvi a la Moncloa.

Però el PSOE ha demostrat que, una vegada més, en temes contra Catalunya és calcat al PP i Hernández havia de ser recompensat sí o sí. Cal recordar que Hernández, durant la seva etapa com a corresponsal a Madrid, va forjar amistat amb Alfredo Pérez Rubalcaba, portaveu del grup socialista i ministre de l’Interior. Allà va anar traçant el que seria el seu perfil com a peó al servei dels poders fàctis espanyols per anar contra el procés. No en va, El Periódico ha pogut sobreviure (gràcies al seu bel·ligerant paper contra tot allò amb deix independentista) malgrat acumular un deute de més de 100 milions d’euros.

Hernández substituiria Eladio Jareño, ja que Cs l’ha proposat per formar part del consell d’administració de la Corporació de Mitjans catalans segons ha pogut saber Vertele.

El Periódico té moltes possibilitats d’acabar en mans de Mediapro si, finalment, Jaume Roures decideix fer el pas i comprar-lo.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (10-1-2019)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894568