EL SUPREM MANTÉ LA INCÒGNITA SOBRE LA PRESÈNCIA DELS PRESOS A LA COMISSIÓ DEL 155

El Tribunal Suprem encara no ha comunicat al Paralment de Catalunya si permetrà que els presos polítics que han estat citats a comparèixer com a testimonis a la comissió d'investigació del 155 del proper 22 de gener podran fer-ho o no. Fonts del Parlament han assegurat a 'El Món' que fins aquest dijous al migdia encara no s'havia rebut una reposta sobre la sol·licitud que es va enviar dilluns.

El Tribunal Suprem ha demanat aquest matí al ministeri de l'Interior que prepari el trasllat dels presos polítics per garantir que estiguin a Madrid la darrera setmana de gener. La compareixença a la comissió del Paralment està prevista per al 22 de gener, justament la setmana abans de la darrera d'aquest mes. En declaracions a 'El Món', el president de la comissió del 155, Toni Morral, va explicar que el Suprem podria demorar les compareixences dels presos perquè res l'obliga tampoc a donar resposta abans que se celebri la sessió del 22.

#Tribunal Suprem

Informa:ELMON.CAT (10-1-2109)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894578