LA FISCALIA ADMET UN QUERELLA D'UNA ASSOCIACIÓ CONTRA EL CATALÀ A ALS CÀRRECS DE LA GENERALITAT

La Fiscalia ha acceptat la querella de ‘Hablamos Español’ contra alts càrrecs de la Generalitat. L’associació dedicada a la persecució del català va presentar l’escrit davant un jutjat d’instrucció de Barcelona el passat setembre contra -segons diuen ells mateixos, “fins al moment”- el Conseller d’Interior, Miquel Buch i el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat, Jordi Jardí. A ambdós els acusen dels delictes de “prevaricació o, si escau, impedir l’adequat i normal exercici del dret de manifestació en ometre les accions oportunes per garantir el normal desenvolupament de la manifestació i l’efectiu dret de reunió pacífica i llibertat d’expressió”.

I és que la querella gira al voltant d’una manifestació convocada per ‘Hablamos Español’ a Barcelona el passat setembre sota el lema ‘Contra la imposició lingüística i l’adoctrinament: Llibertat’. La marxa no va poder finalitzar el seu recorregut fins a arribar a la plaça Sant Jaume en coincidir amb una altra concentració mobilitzada pel col·lectiu independentista ‘Acampada per la Llibertat’ i els Mossos d’Esquadra van haver de fer un cordó policial entre ambdues per evitar que els moments de tensió que es van viure fossin a més.

Per això també han estat denunciats tres agents de la policia catalana (entre ells -segons l’associació espanyolista- “el sergent responsable del dispositiu policial situat a la Via Laietana-Plaça de l’Àngel”) i acusats dels delictes “d’ometre les accions oportunes per garantir el normal desenvolupament de la manifestació i posar en risc la integritat dels manifestants”.

Per últim, han entrat en aquesta querella els diputats de JxCat Aurora Madaula i Francesc de Dalmases; així com Frederic Bentanachs, fundador de Terra Lliure. Se’ls acusa dels delictes de “desordres públics, delicte d’odi, constitució de grup criminal a través de l’anomenada ‘Acampada per la Llibertat’, pertorbació greu del desenvolupament d’una reunió o manifestació legalment convocada, reunió il·lícita i coaccions en la seva modalitat d’impedir l’exercici d’un dret fonamental”.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-1-2019)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894926