EL GOBIERNO AVISA QUE ELS PRESSUPOSTOS SÓN PER BLINDAR L'ESTAT DE LES AUTONOMIES: " NI DIVISIÓ, NI SISTEMA PREDEMOCÀTRIC "

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, ha anunciat aquest divendres que el consell de ministres ha aprovat el projecte de pressupostos de l’Estat subratllat que “emparen i defensen el disseny territorial que defensa la Constitució” i , en aquest sentit, ha recordat que es tracta del projecte de l'Estat de les autonomies. “Ni divisió, ni centralisme predemocràtic”, ha advertit la portaveu, posant èmfasi en què els pressupostos tenen una visió de “suport a les comunitats autònomes" i aposten per "la reforma del model per enfortir-lo i no per debilitar-lo”. Celáa ha afegit que “són uns pressupostos socials que busquen equilibri, convivència i unió, redistribuir per a créixer i créixer per a redistribuir”.

El govern espanyol ha presentat els pressupostos com un instrument “per caminar i buscar el futur fugint del passat en blanc i negre del que alguns en aquests dies estan tenint bastanta nostàlgia”. Celáa ha manifestat que els pressupostos serveixen també per “recuperar drets maltractats per l’anterior govern” i blinden “l’Estat del benestar”. Amb els pressupostos guanyaran “els estudiants, els becaris, els joves, els que cobren un salari mínim i funcionaris, la classe mitjana”. Per aquest motiu, ha dit la portaveu, el govern espanyol defensa els pressupostos “amb convicció”.

Celáa ha insistit en què els comptes “blindaran drets i llibertats que es comencen a qüestionar per altres forces entregades a la nostàlgia”. Davant d’aquesta situació, el govern espanyol pensa que “la millor manera de lluitar és tenir un projecte polític sòlid i el nostre està reflectit en els pressupostos”.

Informa:ELMON.CAT (11-1-2019)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08895235