GRÀCIES, SENYOR DEL BOSQUE, PERÒ LA INDEPENDÈNCIA SERIA MOLT BENEFICIOSA PER AL FUTBOL CATALÀ

Per Ramon Serra, editor

Tinc un gran respecte per a Del Bosque, fill de republicans represaliats. Ell va ser un dels primers espanyols, un espanyol de Salamanca, que es va declarar partidari del dret a decidir dels catalans, un fet més que notable en el món del futbol format majoritàriament per gent amb poca consciència política, sobretot crítica. Dit això, el desastre per al futbol espanyol, si més no el dels grans equips, és que no s'hagi pogut crear una Lliga europea com passa al bàsquet. A partir d'aquí totes les solucions són possibles. Una Cataluna independent no vol pas dir que el Barça deixés de jugar la Lliga espanyola-- o potser la Liga ibèrica?- entre altres raons perquè el gran rival el Reial Madrid i els milions d'euros que mouen les televisions privades els interessa el Barça en les seves competicions.

Segurament un dels fantasmes de la por que esgrimiran els espanyols és que el Barça haurà de jugar la Lliga catalana. Com que són tan bésties possiblement pugui ser així en la primera temporada postindependència. En qualsevol cas recordem que pitjor ho va passar el club després de la guerra amb molts jugadors a l'exili, amb una junta titella designada pels franquistes que gairebé va abocar el club a la desaparició.

Sortosament els mals temps ja van passar. Això vol dir que cal tenir sempre una perspectiva de futur a llarg termini, tot i que el present i el futur immediat no s'hagi de presentar com una solució de mel i mató.

Sigui com sigui i passi el que passi sempre he dit que em considero un català barcelonista i no pas un barcelonista català. Segurament aquest segon sector pot tenir algun dubte sobre la viabilitat del Barça en una Catalunya independent. En qualsevol cas només parlem de futbol, perquè en la majoria dels altres esports la independència en seria una gran benedicció en obrir-se de bat a batles portes de la competicions internacionals a un gran nombre d'esportistes i ,per tant, les possibilitats d'accedir a la internacionalitat en tots els esports serien més grans que no pas ara barrades per la porta espanyola. Per fortuna, l'esport català no comença ni sobretot acaba amb el Barça de futbol...

(13-3-2017)

PASSI ELQUE PASSI, MAI NO HI HAURÀ UNA ENTESA CORDIAL AMB ESPANYA I MENYS AMB EL POBLE ESPANYOL

Per Ramon Serra, editor

S'acosta l'hora de la veritat. S'acosta el dia referèndum i el govern n'ultima tots els preparatius intentant que els funcionaris no rebin per les amenaces de d'Estat en reclutar voluntaris per a les meses electorals i també facilitant que la gent voti en aquells indrets, sobretot feus del poder socialista, en què els Ajuntaments ho impediran o no ho posaran fàcil.

Aleshores, què pot passar? Aquesta és la pregunta del milió. Sobretot cal tenir por de la por, que pot ser el nostre enemic màxim. Tot i que avui dia els mètodes moderns d'intimidació són molt potents, a hores d'ara a ningú no li passa pel cap que els tancs tornin a entrar per la Diagonal de Barcelona. A partir d'aquí els espanyols són capaços de tot: inhabilitació de polítics, intervenció de l'anomenada "autonomia", control del Mossos, clausurar " manu militari " els col·legis electorals...En fi, tota una gama de repressions que us podeu imaginar .I potser encara ens quedarem curts.

Tot amb tot, som milers les persones que no ens quedarem de braços plegats, passi el que passi i petit qui peti. Les protestes al carrer, una acampada contínua davant el Parlament i altres formes de protesta que aniran sortint seran el pa nostre de cada dia. De la nostra capacitat de resistència i de la mobilització del carrer dependrà molt el resultat final. No hem d'oblidar que com deia Macià "Catalunya només ens té a nosaltres" perquè els Estats acostumen a ser molt cauts i no reconeixen cap independència fins a misses dites. Tampoc tindrem cap aliat en les institucions europees dominades pel PP. Per tant, tot comença i acaba amb nosaltres.

Dit això aneu a saber si de grat o per força hi haurà tard o d'hora alguna mena d'acord amb l'Estat de forma forçada . Que ningú no oblidi que amb Espanya no és possible cap acord durador i els pocs períodes de llibertat que hi ha hagut al llarg dels segles sempre han acabat malament. Espanya només cedeix quan es veu acorralada. No sap pas què vol dir això de negociar. Com deia Camilo José Cela, el castellà només sap imposar-se però no convèncer. Ha estat una constant al llarg de la història i no sembla pas que ara vagi a canviar. Quan a una persona o a un poble se l'enganya una vegada la culpa és de l'enganyador, però si t'enganyen dues vegades aleshores la culpa és teva. Amb Espanya ni aigua. I si per naps o per cols calgués una entesa penseu que aquesta sempre serà forçada i mai serà un tracte entre iguals i que surti del cor. Qualsevol concessió que ens puguin fer serà una misèria i sempre amb la seguretat que al cap de poc temps tornaríem a tenir els mateixos problemes.

I si amb l'Estat mai no hi haurà una entesa com cal menys n'hi haurà amb el poble espanyol. En efecte, arriba l'hora de començar a dir les coses pel seu nom. Sembla que tota la catalanofòbia que estem vivint només vingui de l' Estat i que els espanyols sigui uns angelets. Res més lluny de la realitat. Cert que estan emmagzinats pels mitjans de comunicació de Madrid, però els fets són els fets. A veure si deixem de ser políticament correctes i diem pa al pa i vi al vi. Mai a Espanya no hi havia hagut tant d'odi contra els catalans, especialment contra la nostra llengua que sempre ha estat la gran amenaça, segons ells. I no pararan fins a destruir-nos o deixar-nos residualitzats. Cert també que hi ha algunes minories que intenten veure les coses d'una altra manera. Però en són l'excepció i a hores d'ara no podem trabucar la realitat i si són polítics no tenen cap capacitat de ser una força decisiva.

Per tant, cal esmolar ben bé les eines ara que som al juny. No hem de tenir por de res, perquè passi el que passi no podran pas, per exemple, tancar les xarxes socials. Com més repressió, més independentisme. Tot és qüestió de deixar madurar la fruita, bé que no caldrà collir-la si no ha arribat el seu temps ni menys deixar-la abandonada i que es podreixi si no arriba al punt de l'1 d'octubre.

(14-6-2017)

Visites Rebudes

05971364