GRÀCIES, SENYOR DEL BOSQUE, PERÒ LA INDEPENDÈNCIA SERIA MOLT BENEFICIOSA PER AL FUTBOL CATALÀ

Per Ramon Serra, editor

Tinc un gran respecte per a Del Bosque, fill de republicans represaliats. Ell va ser un dels primers espanyols, un espanyol de Salamanca, que es va declarar partidari del dret a decidir dels catalans, un fet més que notable en el món del futbol format majoritàriament per gent amb poca consciència política, sobretot crítica. Dit això, el desastre per al futbol espanyol, si més no el dels grans equips, és que no s'hagi pogut crear una Lliga europea com passa al bàsquet. A partir d'aquí totes les solucions són possibles. Una Cataluna independent no vol pas dir que el Barça deixés de jugar la Lliga espanyola-- o potser la Liga ibèrica?- entre altres raons perquè el gran rival el Reial Madrid i els milions d'euros que mouen les televisions privades els interessa el Barça en les seves competicions.

Segurament un dels fantasmes de la por que esgrimiran els espanyols és que el Barça haurà de jugar la Lliga catalana. Com que són tan bésties possiblement pugui ser així en la primera temporada postindependència. En qualsevol cas recordem que pitjor ho va passar el club després de la guerra amb molts jugadors a l'exili, amb una junta titella designada pels franquistes que gairebé va abocar el club a la desaparició.

Sortosament els mals temps ja van passar. Això vol dir que cal tenir sempre una perspectiva de futur a llarg termini, tot i que el present i el futur immediat no s'hagi de presentar com una solució de mel i mató.

Sigui com sigui i passi el que passi sempre he dit que em considero un català barcelonista i no pas un barcelonista català. Segurament aquest segon sector pot tenir algun dubte sobre la viabilitat del Barça en una Catalunya independent. En qualsevol cas només parlem de futbol, perquè en la majoria dels altres esports la independència en seria una gran benedicció en obrir-se de bat a batles portes de la competicions internacionals a un gran nombre d'esportistes i ,per tant, les possibilitats d'accedir a la internacionalitat en tots els esports serien més grans que no pas ara barrades per la porta espanyola. Per fortuna, l'esport català no comença ni sobretot acaba amb el Barça de futbol...

(13-3-2017)

ELS NÚMEROS BANCARIS PER INGRESSAR DINERS A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA

Per pagar les multes de l' Estat als independentistes l' ANC ha obert aquests comptes bancaris per tenir una caixa de resistència. Col·laborem-hi tots, encara que sigui amb uns pocs diners. La independència comença i acaba amb la butxaca...

Transferències bancàries als números de compte:
ES78 2100 5000 5102 0017 2439
ES41 3025 0002 4514 3338 9791

------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------

El referèndum unilateral, una via no prohibida per la legalitat internacional


La pràctica dels estats mostra que els referèndums d'independència no són quelcom estrany i que, quan un estat s'independitza, la comunitat internacional i la Unió Europea l'acostuma a reconèixer


Bernat Surroca

Setmana clau i d'alt voltatge polític al Parlament de Catalunya. Junts pel Sí i la CUP han tirat endavant aquest dimecres la llei del referèndum , i el Govern en ple ha signat el decret de convocatòria del referèndum de l’1-O. Avui s'ha de sotmetre a debat i votació la llei de transitorietat i, paral·lelament, l'Estat ja ha advertit que respondrà amb tot el pes de la llei. És la resposta que ha donat sempre, la legalista, i que passarà per suspensions i inhabilitacions per la via del Tribunal Constitucional.

La legalitat internacional, però, empara la llei del referèndum i l’1-O és la via més "directa i legítima" per resoldre la qüestió catalana en una situació de bloqueig i de negativa al diàleg per part de l’Estat. Així ho argumenta l’informe Catalonia Legitimate Right To Decide elaborat per quatre experts de prestigi internacional a instàncies del Departament d’Exteriors que encapçala Raül Romeva.

De la mateixa manera, i contra un dels arguments habituals de l’unionisme, el referèndum d'independència no és una cosa estranya al món. En els últims 25 anys, un gran nombre de països han aconseguit la seva independència per mitjà d’un referèndum, molts dels quals de manera unilateral, com en el cas català. Tal com explica l’informe, durant el segle XX (1905-1991), 52 territoris sense estat van celebrar referèndums d’independència. Des de la caiguda de la Unió Soviètica, això s’ha incrementat: entre els anys 1991 i 2017 hi ha hagut 53 referèndums d’independència i n’hi ha quatre més de previstos fins l’any 2019. En total, des de 1905, hi ha hagut 105 referèndums d’independència, i no tots amb el consentiment dels estats matriu.

L'evidència indica que molts països europeus han acceptat referèndums perquè una part del seu territori pregunti a la seva població si vol convertir-se en un estat independent

Llegeix més...

Visites Rebudes

06259497