LA CREU DE SANT JORDI, QUINA CREU !

"La creu de  Sant Jordi"

Enric Padrosa
Resulta com a mínim curiós que tot i utilitzant una forma encoberta, sinuosa o dissimulada, però sempre escorada capa al unionisme, dia sí i un altre també malgrat es posi en confrontació algun tertulià que defensa la campanya independentista, ara s’hagi concedit el màxim premi honorífic de la Generalitat; la Creu de Sant Jordi, al programa dirigit per Josep Cuní a 8 al Dia.

Igualment curiós que també s’hagi concedit a la ex ministre de l’exèrcit espanyol, Sra. Chacon, què com sabem, no es va distingir per defensar la nació catalana, ni abans ni desprès del càrrec. En el nostre país hi ha molta gent mereixedora d’aquesta distinció i sabem bé qui n’és mereixedor i qui no en el camp de la política catalana.

(12-5-2017)

AVÍS ALS POLÍTICS: LA GENT TÉ CLAR QUE NO ES POT TORNAR A L' AUTONOMIA

"El partidisme no podrà vèncer la gent "
«Pobre d'aquell que oblide que tot això ve del poble i acabarà en el poble, pobre d'aquell que es pense que és factible retornar a l'autonomia»

 Vicent Partal

 

D’ençà que va començar el procés cap a la independència, la iniciativa sempre l’havíem tinguda els independentistes. Aquesta era una de les claus per a avançar: quan l’estat volia intervenir-hi ja era tard i nosaltres ja érem en un altre estadi. Mariano Rajoy ha girat com un mitjó la situació convocant les eleccions autonòmiques del mes vinent i, segons que sembla, ha aconseguit l’efecte desitjat. Per primera vegada des del referèndum d’Arenys de Munt, els partits catalans no parlen de fer possible allò que vol fer la gent sinó d’allò que pot fer la política. Per primera vegada des d’Arenys de Munt, hem perdut el marc mental.

Rajoy ha estat molt hàbil, en això. Aplicant el 155 no podia dissoldre el parlament i convocar eleccions, com tampoc no podia destituir el govern, però en un colp de força avalat pel PSOE i la UE ho ha fet. I era conscient de l’efecte que causaria tot plegat: la baralla partidista i l’accentuació de les diferències dins l’independentisme. Primer es trencarà Catalunya que no pas Espanya, que va dir Aznar…

Llegeix més...

Visites Rebudes

06551977