TV3 TAMPOC NO TINDRÀ ELS PARTITS DEL BARÇA: I ARA QUÈ ? COM ENGANXAREM LA GENT AL CATALÀ ?

Ramon Serra, editor

Cansa ja de repetir sempre el mateix, però cal dir-ho una i una altra vegada: no sé com es pot esgrescar que la canalla i el públic en general aprengui o s'interessi pel català si ni tan sols es pot veure o no es podrà veure en català el Barça de futbol (tampoc l' Espanyol i el Girona o ja no diem equips de les altres terres de parla catalana), de bàsquet, handbol, futbol sala (sí també futbol sala) i gairebé res d'hoquei patins per TV3.

És decebedor veure que com més va menys en volem. Un tema que hauria de remoure cel i terra i que, a part de la Plataforma per la Llengua, sembla interessar poques persones, si hem de fer cas del poc ressò que té una notícia com aquesta. A llavors hi haurà qui es queixarà que TV3 és cada cop més residual. Precisamentt els grans pics d'audiència de TV3 han coincidit amb els partits més importants del Barça. Per tant, deixem-nos de romanços i posem el dit a la nafra.

No s'hi val l'excusa que dóna Movistar en el sentit que ja ofereix el Barça en segona o tercera opció en català quan si més no els partits del Barça a Catalunya haurien de ser oferts en català com a primera opció . En fi, m'magino que algú deu pensar que la gent potser s'enganxarà al català amb els diacrítics...

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07848995