NO OBLIDEM QUE EL NOSTRE MAL NO VOL SOROLL

És natural que en el govern del dia a dia passin coses com aquesta de les urnes. No passa res perquè es decideixi que les ofertes no feien el pes. Fins i tot una de les dues companyies que s'hi presentaven ha estat inspeccionada per la guàrdia cvivil .Com diu un meu veí, els xinesos ens ho faran per quatre duros si cal. Per tant, res de tràgic i menys considerar que el procés s'ensorra. Que més voldrien els nostres enemics!

Amb tot, el Govern ha de ser conscient que els nostres poderosos enemics aprofiten qualsevol incidència per destruir l'independentisme. Per tant, han d'apamar molt bé cadascún dels passos que faci fins al referèndum.

Nosaltres sempre hem de tenir una actitut crítica, però constructiva. D'aquí ve que ara mateix veiem amb preocupació, per exemple, que els catalans de l'exterior no podran votar o gairebé. Encara hi ha temps per esmenar-ho.

Res no és perfecte. Aquest govern té molts fronts oberts i sempre hi haurà fuites. Ajudem-lo denunciant la cosa que vagi malament. Però sobretot els qui volem la independència hauríem de recordar allò de " el nostre mal no vol soroll"...

(28-6-2017)

ELS MONSTRES ESTAN A PUNT DE MORIR: ANAR CONTRA LA IMMERSIÓ POT SER EL SEU DARRER I DEFINITIU ERROR

"Els monstres estan a punt de morir "

 


SALVADOR CARDÚS

 

Segueix-me

“Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar,

i torna el temps dels monstres

que no són morts -i el silenci fa niu en la vida,

fa niu en les coses - .

Quan creus que ja s’acaba,

torna a començar”.

Raimon (1969)

SÍ: HA TORNAT EL TEMPS d’obrir el calaix on havíem desat les velles cançons i les velles imatges que ens van ajudar a resistir la llarga nit del franquisme, aquella “vella i odiada nit”. Uns records, però, que també ens diuen que si vam sobreviure a aquella nit encara més guanyarem la foscor d’ara. Els monstres que no morien fa cinquanta anys eren encara més cruels que els d’ara, i som moltíssims més dels que llavors gosàvem cantar Diguem no.

I ÉS QUE SEMPRE que s’estén el nostre desànim reapareix el seu pitjor i més desbocat nacionalisme, les amenaces -tan ufanes i tan superbes- del qual ens tornen a desvetllar de la melancolia de la derrota. Només cal fer una mica de memòria. Ens hi vam trobar el 2006. L’1 de novembre, després que Pasqual Maragall expulsés ERC del Govern, es van celebrar eleccions al Parlament. L’escassíssima participació del 56,8 per cent assenyalava l’estat de desànim col·lectiu provocat pel fracàs de la reforma de l’Estatut (per cert, aprovat amb una participació encara més escanyolida del 48,85 per cent). Els partits catalanistes, amb el seu habitual comportament fratricida -per si algú no ho recorda-, havien arribat profundament dividits al final de la reforma entre el 2004 i el 2006, i, per tant, sense força negociadora a Madrid. A El camí de la independència (2010) ho vaig descriure així: “Tres anys de mala bava i d’una política de vol baix i més aviat carronyaire”. I fins l’independentisme d’ERC hi perdia 11 del 21 diputats. L’estat espanyol, conscient de la desfeta, va pensar que era l’hora de lliurar la batalla “definitiva” per acabar d’enfonsar-nos i humiliar-nos. Llegeix més...

Visites Rebudes

07040022