POSEM-HOS D'ACORD PEL PAGAMENT DE LES MULTES ALS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

És possible que la gent de Catalunya Acció tingui més raó que un sant pel que fa a les multes que Espanya ha imposat als moviments independentistes en els últims anys, especialment arran dels incidents de les finals de Copa del Rei entre el Barça i l'Athlètic de Bilbao. Hi ha hagut gairebé un silenci total i els polítics no s'han despertat fins gairebé quatre dies com aquell qui diu quan, ai las, les sancions han arribat ara sí a les seves butxaques.

Però abans de cercar la solidaritat en els altres convé moure's. Jo mateix em vaig posar en contacte amb algun afectat fa temps i més d'un cop i textualment se'm va dir que no " necessitaven cap ajut".Sigui com sigui, les multes espanyoles als independentistes cauen com mosques en els últims anys i tot i que es publiquen no tenen la difusió ni el rebombori que es mereixen. Un punt punt fosc, però molt important en la nostra lluita. Tampoc no hem d'oblidar les quantioses sancions econòmiques que han caigut sobre Òmnium i L'ANC i a hores d'ara no sé si s'han pagat o què passa.. I m'hi jugo un pesol que no ho sap gairebé ningú, malgrat la seva gran transcendència.

Pel que fa a la declaració unilateral d' independència, la famosa DUI, no els falta pas raó si hem de fer cas del programa electoral de JxSí. Ara bé, les circumstàncies són les que són i el govern s'hi ha hagut d'adaptar. S'han fet moltes gestions internacionals i s'ha arribat a la conclusió que una DUI no seria acceptada pràcticament per ningú. En canvi un referèndum, sobretot si Espanya continua posant-hi tots els obstacles i més, pot obrir les portes al reconeixement internacional de Catalunya. Lògicament els Estats no s'hi pronunciaran fins a misses dites, però fins ara només s'hi ha oposat França. No oblidem que totes les institucions europees estan a mans del PP i, per tant, com diria el president Macià, "Catalunya només ens té a nosaltres".

Cal celebrar que partits i /o entitats com la CUP i Catalunya Acció vulguin tirar del carro per tal que ningú no es desviï de la ruta. Però cal apamar cada pas per no descarrilar. Com dic sempre, que la prudència no ens faci traïdors...ni la imprudència suïcides.

(23-7-2017)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07849003