POSEM-HOS D'ACORD PEL PAGAMENT DE LES MULTES ALS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

És possible que la gent de Catalunya Acció tingui més raó que un sant pel que fa a les multes que Espanya ha imposat als moviments independentistes en els últims anys, especialment arran dels incidents de les finals de Copa del Rei entre el Barça i l'Athlètic de Bilbao. Hi ha hagut gairebé un silenci total i els polítics no s'han despertat fins gairebé quatre dies com aquell qui diu quan, ai las, les sancions han arribat ara sí a les seves butxaques.

Però abans de cercar la solidaritat en els altres convé moure's. Jo mateix em vaig posar en contacte amb algun afectat fa temps i més d'un cop i textualment se'm va dir que no " necessitaven cap ajut".Sigui com sigui, les multes espanyoles als independentistes cauen com mosques en els últims anys i tot i que es publiquen no tenen la difusió ni el rebombori que es mereixen. Un punt punt fosc, però molt important en la nostra lluita. Tampoc no hem d'oblidar les quantioses sancions econòmiques que han caigut sobre Òmnium i L'ANC i a hores d'ara no sé si s'han pagat o què passa.. I m'hi jugo un pesol que no ho sap gairebé ningú, malgrat la seva gran transcendència.

Pel que fa a la declaració unilateral d' independència, la famosa DUI, no els falta pas raó si hem de fer cas del programa electoral de JxSí. Ara bé, les circumstàncies són les que són i el govern s'hi ha hagut d'adaptar. S'han fet moltes gestions internacionals i s'ha arribat a la conclusió que una DUI no seria acceptada pràcticament per ningú. En canvi un referèndum, sobretot si Espanya continua posant-hi tots els obstacles i més, pot obrir les portes al reconeixement internacional de Catalunya. Lògicament els Estats no s'hi pronunciaran fins a misses dites, però fins ara només s'hi ha oposat França. No oblidem que totes les institucions europees estan a mans del PP i, per tant, com diria el president Macià, "Catalunya només ens té a nosaltres".

Cal celebrar que partits i /o entitats com la CUP i Catalunya Acció vulguin tirar del carro per tal que ningú no es desviï de la ruta. Però cal apamar cada pas per no descarrilar. Com dic sempre, que la prudència no ens faci traïdors...ni la imprudència suïcides.

(23-7-2017)

LA CUP SAP QUE ELS ÀNGELS ASEXUATS NO SERVEIXEN PER A RES

"El dilema de la CUP: país real o puresa ideal "

 

J.M. Solé i Sabaté

La CUP, partit anticapitalista, és contrària que els mitjans de producció estiguin bàsicament en mans privades i en què l’objectiu principal és obtenir el màxim benefici en un mercat lliure i competitiu. Això és, rebutja un sistema econòmic injust en què el ser humà explota altres persones. És un partit admirable en molts aspectes, treballa des de la base, tothom té opinió i decisió i alhora el seu ideari polític és diàfan; així en el present defensa que si la població catalana en referèndum va votar —i defensar valentament i coratjosament— la República catalana, d’aquest punt no es mouen.

Altres vegades en la nostra història ens hem trobat en aquest atzucac. La raó per una banda i la realitat de la força per una altra. Només cal recordar com Macià el 17 d’abril de 1931 va haver de renunciar a la República catalana —la que va trencar el sistema monàrquic borbònic espanyol— per la pressió intimidatòria de la neonata República espanyola. D’aquesta manera no va ser República catalana sinó Generalitat, reinstaurada o recuperada.

Tot seguit analitzarem un passat llunyà que ens pot fer servei en aquest dilema per ajudar la CUP i, lògicament, l’independentisme català, sotmès a setge des que va guanyar les eleccions del dia 21 de setembre —recordem que van ser imposades pels partits del 155: PP, PSOE i Cs—, i a una persecució política, judicial, ideològica i mediàtica pròpia del Maccarthisme. La de la cacera de bruixes contra el comunisme.

El 1891 la fundació de la Unió Catalanista era un graó necessari per consolidar el dispers catalanisme, pretenia unir tots els catalanistes per damunt de la seva manera de pensar i veure el món. Així, des dels provinents del catalanisme històric i el món més cultural de la revista La Renaixensa fins als del catalanisme polític al voltant d’un molt jove Prat de la Riba.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07176367