POSEM-HOS D'ACORD PEL PAGAMENT DE LES MULTES ALS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

És possible que la gent de Catalunya Acció tingui més raó que un sant pel que fa a les multes que Espanya ha imposat als moviments independentistes en els últims anys, especialment arran dels incidents de les finals de Copa del Rei entre el Barça i l'Athlètic de Bilbao. Hi ha hagut gairebé un silenci total i els polítics no s'han despertat fins gairebé quatre dies com aquell qui diu quan, ai las, les sancions han arribat ara sí a les seves butxaques.

Però abans de cercar la solidaritat en els altres convé moure's. Jo mateix em vaig posar en contacte amb algun afectat fa temps i més d'un cop i textualment se'm va dir que no " necessitaven cap ajut".Sigui com sigui, les multes espanyoles als independentistes cauen com mosques en els últims anys i tot i que es publiquen no tenen la difusió ni el rebombori que es mereixen. Un punt punt fosc, però molt important en la nostra lluita. Tampoc no hem d'oblidar les quantioses sancions econòmiques que han caigut sobre Òmnium i L'ANC i a hores d'ara no sé si s'han pagat o què passa.. I m'hi jugo un pesol que no ho sap gairebé ningú, malgrat la seva gran transcendència.

Pel que fa a la declaració unilateral d' independència, la famosa DUI, no els falta pas raó si hem de fer cas del programa electoral de JxSí. Ara bé, les circumstàncies són les que són i el govern s'hi ha hagut d'adaptar. S'han fet moltes gestions internacionals i s'ha arribat a la conclusió que una DUI no seria acceptada pràcticament per ningú. En canvi un referèndum, sobretot si Espanya continua posant-hi tots els obstacles i més, pot obrir les portes al reconeixement internacional de Catalunya. Lògicament els Estats no s'hi pronunciaran fins a misses dites, però fins ara només s'hi ha oposat França. No oblidem que totes les institucions europees estan a mans del PP i, per tant, com diria el president Macià, "Catalunya només ens té a nosaltres".

Cal celebrar que partits i /o entitats com la CUP i Catalunya Acció vulguin tirar del carro per tal que ningú no es desviï de la ruta. Però cal apamar cada pas per no descarrilar. Com dic sempre, que la prudència no ens faci traïdors...ni la imprudència suïcides.

(23-7-2017)

SENYORS DE L'ANC, APRENEU A LLEGIR BÉ ELS RESULTATS: L'INDEPENDENTISME EL 21-D ES VA IMPOSAR PER 52,19% A 47,80% (+ 4, 39%)

"Prou, prou, prou! Una mentida repetida mil vegades sembla una veritat "

Per Ramon Serra, editor

 

Quan jo era infant i anava a les monges ens feien cantar--potser era la base ja de l'adoctrinament?--:"la Mare de Déu quan era petita anava a costura a aprendre de lletra". En sembla ara que els senyors de l'ANC també haurien de tornar a "costura" no per aprendre-hi de lletres si no de números. No d'altra forma puc interpretar el que ens diuen en el darrer comunicat on assenyalen que l'independentisme no ha aconseguit la majoria absoluta de vots. Ah,no?

Si se'm permet una expressió ben poc heterodoxa, però molt expressiva, ja n'estic fins al monyo que dirigents i polítics independentistes vulguin convèncer-nos d'un temps ençà que no tenim majoria absoluta de vots, fet que queda evident en totes les darreres eleccions, però sembla com si nosaltres mateixos no estem segurs de merèixer o voler la independència i, per tant, sempre cal cercar qualsevol excusa que justifiqui les nostres renúncies o covardies. I què millor per justificar-nos dir que no tenim una majoria de vots o que ens falta una majoria social més gran?

Ostres,tu: ja està bé d'aquest mantra que va començar arran de les eleccions d'aquell 27-S. Aquelles eleccions ja tenien un caràcter plebiscitari com gairebé tothom va entendre. Es va dir que es proclamaria la independència amb els escons aconseguits, perquè l'Estat no permetia un referèndum i, per tant, només es tindria present els escons i no pas el nombre de sufragis. Com se sap la majoria d'escons van ser per a les forces independentistes. Llegeix més...

Visites Rebudes

06846273