QUÈ PASSARIA SI EL BARÇA ABANDONÉS LA LLIGA ESPANYOLA ?

Ramon Serra, editor

Francesc Aguilar és un dels millors periodistes esportius d' Europa i, per tant, cal tenir present les seves opinions també en aquest tema gens senzill sobre què passaria al Barça en una Catalunya independent. Coincideixo totalment amb ell en el sentit que des de l'independentisme aquesta qüestió no s'ha examinat prou bé i a vegades amb massa frivolitat i per això avui voldria dir-hi la meva. Deixo a banda què passaria amb l'esport català en general perquè les federacions i les entitats ja s'hi han pronunciat a bastament i gairebé tot serien beneficis, especialment económics. Hi ha prou estudis per si alguns volen saber-ho.

Pel que fa al Barça, Aguilar ens ofereix la cara de la moneda, molt ben documentada. Jo voldria oferir la creu, girar el mitjó al revés i preguntar: què passaria amb Espanya si el Barça no juga la Liga espanyola? Algú pensa que el Reial Madrid, per exemple, es conformaria a no tenir el Barça com a rival? No seria una Lliga mutilada en què hi perderien tots? Em sembla que hi ha uns contractes amb les televisions que s'haurien de complir, oi? Els agradaria a les televisions espanyoles prescindir dels ingressos que proporciona el Barça?

D'altra banda, com ja sabem l'orgull que tenen els espanyols serien capaços de quedar cecs si aquí quedem torts. Vull dir que podrien expulsar el Barça de totes les competicions encara que ells en serien molt perjudicats. En aquest cas, Catalunya hauria de fer servir les seves armes i no quedar-se a l'escapça ni a veure-les venir. Catalunya podria tallar la recepció de totes les televisions i ràdios espanyoles per estrangeres. Estarien les televisions espanyoles disposades a prescindir d'un mercat de set milions i mig de persones per l'expulsió del Barça ? El sentit comú diu que hi hauria d'haver algun acord, però si no hi hagués acord en les negociacions en temes destacats com aquest del Barça s'hauria de prendre mesures dràstiques.Tampoc no sembla pas Florentino Pérez donés suport a l'expulsió del Barça de les competicions espanyoles perquè ell en seria el gran perjudicat en els nombrosos negocis que té a Catalunya i pel gran perjudici que en tots els aspectes seria per al Madrid.

En efecte, com assenyala bé el comentarista si s'hagués creat una Lliga europea amb els millors clubs els efectes de la ruptira serien molt menors. Florentino Pérez n'era un dels grans promotors, però el "patriota" Laporta--a qui li reconec molts mèrits-- es va abaixar els pantalons amb Platini per quatre duros i ara les competicions europees continuen com sempre i els clubs grans els més perjudicats per les federacions nacionals.

Observeu que aquest problema s'ha solventat en gran manera al básquet amb la creació de la Lliga europea. És més, avui Barça i Reial Madrid s'han reunit per veure si abandonen la Liga espanyola o en creen una de paral·lela perquè estan farts del sisterma actual, sempre a favor dels clubs petits. Es pot veure que Barça i Reial Madrid defensen conjuntament els interessos dels clubs grans que estan per damunt de "ligas nacionales" i de nacionalismes. Només hi ha en joc interessos econòmics i punt.

En resum, no voldria pas extendre'm més. Però vull recordar que el Barça i Catalunya tenen moltes cartes per continuar en la Liga espanyola si Catalunya és independent. Una bona entesa afavoriria tothom i en cas que els espanyols s'ho agafin a la tremenda Catalunya té una gran capacitat de resposta a les mans per castigar-los amb les televisions, amb alguns negocis i si fa falta amb la negociació pel deute entre els dos Estats.

I en el pitjor dels casos, recordem que el Barça va estar a punt de desaparèixer després de la guerra incivil. És probable que hàgim de passar un temps d'inseguretat, però l'objectiu final prou s'ho val.cSóc un català barcelonista i no un barcelonista català. Hem de tenir perspectiva de futur i ,sobretot, no ens deixem acollonir per les amenaces unionistes perquè tenim millors cartes que ells en aquest tema del Barça, si més no.

QUÈ LI PASSA A ARRIMADAS ?

 

Què li passa, a Arrimadas?


Xevi Xirgo - Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


“Voleu dir que quan parla de la famosa i inexistent fractura social el que busca no és provocar-la?

Què li passa, a la líder de Ciutadans? Què li passa, que té aquest to tan dur i tan contundent, i que res li sembla bé? S’hi han fixat? Darrerament (darrerament poden ser molts mesos, és clar), la líder de l’oposició fa una frase lapidària cada cop que obre la boca. No li agrada res. A Inés Arrimadas (i qui diu Inés Arrimadas vol dir Carrizosa o Espejo) li molesta tot. O pràcticament tot. No li agrada el president de la Generalitat que tenim, no li agrada el que diu Torra, no li agrada el que d’ell troba a l’hemeroteca, no li agrada el Consell Executiu que ha nomenat, no vol ambaixades, no li agrada que hi hagi llaços grocs a l’hemicicle, troba que els catalans votem malament, no li agrada tampoc la llei electoral i, suposo, no li agrada que ara Pedro Sánchez sigui el president del govern espanyol.

No li agrada, és clar, perquè la seva arribada a la presidència espanyola l’han facilitat també els independentistes, i no li agrada que ara el president Torra i el president Sánchez hagin quedat per veure’s. No li agrada la programació de Catalunya Ràdio ni de TV3 i, suposo, ara no li deu agradar que la setmana vinent Torra es vegi també amb Colau. No li agrada que hi hagi estelades als balcons de les cases de Catalunya, ni que n’hi hagi als ajuntaments, i ara tampoc li agrada que Batet parli de reformar la Constitució. Caram, Inés, quin patir, no? Aquesta setmana fins i tot el líder del PP, Xavier García, ha dit que anirà a Palau a veure Torra, i Iceta ha dit que, tot i que no li agrada la pancarta que hi ha a la façana en favor dels presos polítics, això no li impedirà “obrir el diàleg amb Torra”. Arrimadas no, diu que no hi anirà. Llegeix més...

Visites Rebudes

07701208