MESSI O COM ACOLLONIR EL CULÉ INDEPENDENTISTA

Tornem-hi amb aquesta cancó enfadosa que es repeteix cada dos per tres i, pel que sembla, ningú és capaç de replicar-la com cal. Ara diuen que Messi ha establert una clàusula en el contracte en el sentit de poder rescindir-lo si Catalunya és independent i el Barça no juga en una Lliga important com l'espanyola, la francesa, l'anglesa o l'alemanya. El sector d'estudiar l'esport en una Catalunya independent va deixar sense lligar el futur paper del Barça i, de retruc, el dels altres equips catalans. Però és evident que el Barça n'és el timó. I és que anar amb un lliri a la mà pot tenir greus conseqüències.

La gent d'aquí es pensava que en cas d'independència els equips catalans podrien continuar a les lliges espanyoles. Doncs,no: gairebé segur que serien expulsats. Certament pel que fa als drets televisats del Barça els espanyols perderien molts milions, però tant els fa. Prefereixen quedar cecs si nosaltres ja perdem un ull. Són així. Aleshores el Barça podria inscriure's a la Lliga francesa , per exemple,si hem de fer cas del botifler Valls. Potser ara renegarà d'haver dit això.

Una Lliga europa de clubs seria la solució ideal. De fet per fortuna ja la temim al bàsquet. Però al futbol les coses van molt a poc a poc.

Sento cansar amb comentaris reiteratius com aquest. Però tinc la impressió que la gent s'ho empassa tot. Certament no sembla que Messi en vida futbolística hagi de renunciar al Barça per la independència. Però si arribés el cas, có voldria dir que Cataluna per fi és independent de facto, aleshores el Govern hauria de tancar TOTS els senyals de les televisions españoles que operen al nostre territori com a just dret de rèplica. En aquest torcebraç caldria veure aleshores si els espanyols són tan "orgullosos" i prefererien perdre el mercat català.

Fins a llavors encara haurà de ploure molt, si és que algun dia s'arriba aquesta situació. Però, si us plau, no us acolloniu amb aquestes informacions sobretot perquè el nostre poder els afectarà més del que es pensen si no ens acollonim o anem amb un lliri a la mà.

P.S.

Un cop escrit aquest comentari el Barça ha negat aquest fet. Tractant-se d'"El Mundo" qualsevol informació que sigui veritat és pura coincidència. Amb tot, la meva argumentació segueix tan vàlida com sempre. Segur que el tema no està tancat

(5-1-2018)

FELIPE VI, DE LA PROTESTA AL BUIT A BARCELONA

 

"Felip VI, de la protesta al buit "

 

José Antich

 

De totes les imatges que s'han pogut veure aquest divendres de l'acte institucional d'homenatge a les víctimes de l'atemptat del passat 17 d'agost cap, absolutament cap, era tan descarnadament cruel com la vista aèria de la plaça Catalunya de Barcelona. Un espai enorme, d'uns 30.000 metres quadrats, blindat per la policia i ocupat només en una part per l'acte sense encant organitzat per l'Ajuntament de Barcelona on es trobaven el Rei, les autoritats, la classe política, els familiars i un nombrós grup de defensors de la monarquia i de la unitat d'Espanya. Molt pobre en el seu conjunt per a la tragèdia que va ser l'atemptat en què van morir 16 persones, però explicable, lamentablement, per la basta manipulació que la Casa Reial i el govern espanyol han tractat de fer de l'acte.

Es va impedir l'accés a l'independentisme per evitar escenes de protesta i incomoditats de les autoritats espanyoles i l'unionisme es va quedar a casa. O se'n va anar a la platja. El govern espanyol volia evitar la xiulada a Felip VI de l'any passat, que va donar la volta al món i que va mostrar el disgust de la societat catalana amb la monarquia espanyola. L'ANC, Òmnium i els partits independentistes havien fet crides explícites per desmobilitzar els seus simpatitzants davant del model d'acte escollit i la presència reial. I la sempre disciplinada base de l'independentisme català va seguir les seves consignes. No hi va haver xiulades, cert. I només uns centenars de membres dels CDR en silenci i amb pancartes van participar en una marxa silenciosa per la Rambla de Barcelona.

No hi va haver protestes irades com en altres ocasions. Hi va haver una cosa pitjor i que acaba ressonant més que una protesta: el buit. Una plaça Catalunya que hagués pogut ser atapeïda de simpatitzants unionistes presentava enormes llacunes. En tot cas, centenars de persones amb banderes espanyoles. I en un balcó, molt a prop d'on estava instal·lada la comitiva oficial, una gran pancarta amb Felip VI de cap per avall i el següent text en anglès: "El rei d'Espanya no és benvingut als Països Catalans." Una pancarta penjada la nit abans i que els mossos, pel que sembla, primer van rebre ordres de retirar-la i després de no tocar-la. La delegació del govern espanyol ja ha expressat el seu malestar.

Dos breus apunts més. Per què la Casa Reial no va voler realitzar l'ofrena floral a la Rambla al costat de les autoritats catalanes i perquè no es notés tant la seva absència tampoc no hi va anar el president espanyol? Per què les autoritats espanyoles no van ser capaces d'aguantar la mirada a Laura Masvidal, la dona del conseller Quim Forn, quan el president Torra la va col·locar al seu costat a la fila d'autoritats i els la presentava? Felip VI, fugisser, va haver d'escoltar de Masvidal que no era ella sinó el seu marit qui havia de ser allà i el president del CGPJ i president del Suprem, Carlos Lesmes, va girar literalment la cara.

I un corol·lari. La important presència d'independentistes en una tarda climatològicament infernal a Lledoners en homenatge a Quim Forn demostra que la ciutadania no oblida i és agraïda a tot i el molt bé que es va fer aquell 17-A. No cal donar-li més voltes però sí que cal recordar que aquell dia, just aquell dia, van començar moltes coses. I van caure moltes caretes.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-8-2018)

Visites Rebudes

08018792