AVUI COM AHIR: EXISTEIXEN TRETS CARACTERÍSTICS QUE SEPAREN CATALANS DE CASTELLANS

AVUI COM AHIR !

Existeixen uns trets caracterològics que separen catalans i castellans

Enric Padrosa

Ens separen culturalment i política, venim de molt lluny hi ho certifica la història. Naturalment que generalitzem, altrament seria impossible d’explicar no solament les guerres, sinó també les agressions polítiques i verbals. Es pot dir de diferent manera i podrà semblar més o menys subjectiu, però si es vol es pot constatar històricament.

Desprès de molts anys de viure el franquisme i ara el partit popular i entre els dos esmentats règims feixistes altrament rellegim la història d’aquest dissortat país que resisteix entre dos estats clarament xovinistes. Em refereixo a l’estat espanyol i francès.

Algunes diferències entre nosaltres i ells:

gent pacífica / agressiva

democràtics /autoritaris

vivim del treball /subvencions

majorment culte/ menor nivell

L’actual situació política imposada pels hereus del franquisme és una còpia d’anteriors règims monàrquics, sempre propers a la força bruta, una confirmació històrica que tothom pot llegir i veure com invariablement porta el segell castellà i mai el nostre. Sembla però que a la Comissió Europea no li interessa o els és igual. El que passi amb el Partit Popular Europeu,

Emparats per l’article 155 de la Constitució espanyola retorna la brutal agressivitat que tan bé coneixem i patim a Catalunya de fa segles, una agressivitat que no és solament de violència verbal sinó també física, com es va demostrar el passat 1 d’octubre de 2017, una violència que es va filmar i que ha donat la volta al món. Però és igual, cada vegada més els eurodiputats estan en contra

Una vegada constatada aquesta reiterada situació hom hauria d’impulsar una informació veraç i massiva als mitjans d’informació social i política a tot el món per tal que s’assabentin del tipus d’estat existent a Europa en ple segle XXI. Malgrat tot, la Europa dels “Clubs” no dirà res contra l’espanyolisme exacerbat, autoritari, violent, mentider, tergiversador i intolerant perquè és la “ideologia” majoritària

La força bruta a la que al·ludim arriba a situacions esperpèntiques i se situa al marge de qualsevol esquema democràtic de la Europa del segle XXI Catalunya és una terra maltractada per un enemic que vol imposar la seva retrògrada mentalitat.

Hem de constatar que l’emigració rebuda durant anys i panys ens porta indefectiblement a la imposició d’un castellanisme cada vegada més amenaçador iniciat per una arribada massiva de persones majoritàriament castellanoparlants, en principi inofensiu i actualment molt bel·ligerant contra la llengua i cultura catalana

Al Parlament de Catalunya mai no havia existint tant poca diferència entre diputats dels partits catalans i dels espanyolistes, amb un partit “socialista” que invariablement dona poder al PP però., perquè aquesta invasió de gent forana?

Ras i curt, perquè a Andalusia i a Castella, les classes populars no tenien feina ni menjaven suficient i aquí hi havia una classe burgesa que volia mà d’obra barata.

(23-4-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856128