LES REBAIXES DE PRIMAVERA D'ERC

Per Ramon Serra

Si la primavera arriba a El Corte Inglés les rebaixes arriben a ERC. Em costa molt d'empassar-me aquest document que pràcticament assenyala la fi de l'independentisme o, el que és el mateix, ajornar la independència"ad calendas " fins a aconseguir una majoria social.

Que ERC cregui que ara mateix cal aparcar la via unilateral cap a la independència pot ser comprensible. Però no per no disposar d'una majoria social sinó pel terror de l' Estat. Aquesta és la clau de las qüestió i no emmascarar-ho amb la "majoria social". I quina és la majoria social: el 80%, el 95%, el 100%? Un argument infantil que no fa més que reforçar le mentides del colonialisme. Any enrere es va dir que quan al País Basc s'acabés la violència es podria parlar de tot. Vet aquí que s'ha acabat la violència, si més no la d'una part del poble basc, i la vida continua igual. No veieu que aquí encara que hi hagués el 100% de l'independentisme l' Estat se'n foteria igual?

D'altra banda dubtar que l'indpendentisme és majoritari és una blasfèmia. Hem, guanyat totes les eleccions clarament i el referèndum de l'1-O. I les darreres eleccions no només amb un 47.7%., Per què cal considerar al bàndol espanyolista els vost nuls, em blanc o els dels partit minoritaris com l'Animalista? De veritat que tots els vots dels Comuns són a favor de l'unionime? Els vots espanyols no ens han superat mai ni menys han arribat el 50%. Si això fos un referèndum la independència almenys hauria guantar per quatre vots.Però si veu que aquí, segurament per falta de costum, ni els dirigents no saben llegir els resultats de les votacions. Talossos!

A mi em fa gràcia això del país de les " dues meitats". res de res, minyons. El país és majoritàriament independentista i no necessita més vots ni més votacions. Tots sabem que Escòcia i el Quebec van perdre els referèndums per poc. Aleshores, alguú pensa que no accepta els resultats perquè van perdre per poc?

En fi, senyors d'ERC l'heu ben cagada. Repeteixo un cop més que etnenc la situació: no hem de voler més presoners i hem de sortir del pas com sigui. Acceptable. Però no vingueu amb excuses de mal pagador per renunciar a la via unilateral.Digeu claramentque el terror de l' Estat ens impideix ara mateix fer efectiva la independència .No busqueu excuses de mal pagadors. O sou uns covards o sou uns ignorants. Si no es parla clar i català sàrriba a aquesta conclusió.Lamentable.De pena.Indignat.

(4-5-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500206