LES REBAIXES DE PRIMAVERA D'ERC

Per Ramon Serra

Si la primavera arriba a El Corte Inglés les rebaixes arriben a ERC. Em costa molt d'empassar-me aquest document que pràcticament assenyala la fi de l'independentisme o, el que és el mateix, ajornar la independència"ad calendas " fins a aconseguir una majoria social.

Que ERC cregui que ara mateix cal aparcar la via unilateral cap a la independència pot ser comprensible. Però no per no disposar d'una majoria social sinó pel terror de l' Estat. Aquesta és la clau de las qüestió i no emmascarar-ho amb la "majoria social". I quina és la majoria social: el 80%, el 95%, el 100%? Un argument infantil que no fa més que reforçar le mentides del colonialisme. Any enrere es va dir que quan al País Basc s'acabés la violència es podria parlar de tot. Vet aquí que s'ha acabat la violència, si més no la d'una part del poble basc, i la vida continua igual. No veieu que aquí encara que hi hagués el 100% de l'independentisme l' Estat se'n foteria igual?

D'altra banda dubtar que l'indpendentisme és majoritari és una blasfèmia. Hem, guanyat totes les eleccions clarament i el referèndum de l'1-O. I les darreres eleccions no només amb un 47.7%., Per què cal considerar al bàndol espanyolista els vost nuls, em blanc o els dels partit minoritaris com l'Animalista? De veritat que tots els vots dels Comuns són a favor de l'unionime? Els vots espanyols no ens han superat mai ni menys han arribat el 50%. Si això fos un referèndum la independència almenys hauria guantar per quatre vots.Però si veu que aquí, segurament per falta de costum, ni els dirigents no saben llegir els resultats de les votacions. Talossos!

A mi em fa gràcia això del país de les " dues meitats". res de res, minyons. El país és majoritàriament independentista i no necessita més vots ni més votacions. Tots sabem que Escòcia i el Quebec van perdre els referèndums per poc. Aleshores, alguú pensa que no accepta els resultats perquè van perdre per poc?

En fi, senyors d'ERC l'heu ben cagada. Repeteixo un cop més que etnenc la situació: no hem de voler més presoners i hem de sortir del pas com sigui. Acceptable. Però no vingueu amb excuses de mal pagador per renunciar a la via unilateral.Digeu claramentque el terror de l' Estat ens impideix ara mateix fer efectiva la independència .No busqueu excuses de mal pagadors. O sou uns covards o sou uns ignorants. Si no es parla clar i català sàrriba a aquesta conclusió.Lamentable.De pena.Indignat.

(4-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856125