EL 17-A: RENUNCIAR A MANIFESTAR-SE CONTRA FELIPE VI, UN GREU ERROR

 

Per Ramon Serra, editor

Hi ha un refrany en castellà que diu " a enemigo que huye, puente de plata" .L'actitud de l'ANC i Òmnium de no convocar cap protesta el 17-A contra Felipe VI en els actes del primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils cal considerar-la com irresponsable, per no dir-ne alguna cosa més gruixuda.

Pel que fa a la CUP ja sabem que sempre va per lliure. Acostuma a girar l'esquena a les situacions que no els agrada: anar al Congrés dels Diputats, al Parlament europeu i ara ignorar la visita del el Rei. El problema és que l'espai polític mai no queda buit i si un partit es desentén d'una situació determinada, immediatament el seu lloc és ocupat per una altra força política. Per tant, no perderé ni un minut més en analitzar el comportament d'aquesta organització.

Pel que fa a Òmnium i l'ANC ja és més gruixut. Està bé que es vulgui honorar la memòria de Forn i de Trapero, unes altres víctimes del 17-A. De triomfadors han passat a ser-ne botxins, oi? Aleshores cal anar només a Lladoners per "commemorar-ho" i abandonar l'acte central de Barcelona i deixar-lo a mans dels seguidors monàrquics?

No oblidem que l'acte central de Barcelona serà el que tindrà més repercusssió. Aquest acte és el primer dels molts importants que vindran els pròxims mesos. I sempre és determinant començar amb bon peu.

És cert que no és fàcil respectar el dolor de les famílies de les víctimes--que és el més determinant--i promoure el soroll que es pugui fer al voltant de la figura del monarca. Però després d'anys i panys de manifestacions potser hauríem d'haver après d'esmunyir-nos el cap per trobar noves formes de protesta. Potser es podria guardar un silenci respectuós durant l'acte i en acabar alçar pancartes i fer una xiulada que se sentís des de molt lluny. Res no fa incompatible el respecte a l'acte i la protesta un cop acabada la cerimònia.

La falta de protestes, llevat de les esperades del CDR, serà llegida en clau de submissió al monarca i a Espanya. Deixar passar una oportunitat com aquesta em sembla de jutjat de guàrdia. Al mateix temps no seria forasenyat pensar que la manifestació de la Diada de l'11-S no ha de seguir fil per randa els camins d'altres anys. No diem que els polítics han d'anar més lluny? Doncs ,fora bo que les entitats s'ho comencin a aplicar en les seves accions.Cal treure'n més suc.

Confondre el respecte amb la covardia, la indiferència o el fugir d'estudi amb excuses que encara que siguin enraonades, és anar massa lluny. De la revolució dels somriures hem de passar a la revolució de la intel·ligència. Res d'"amagatotis ".

N.de la R.

Hores després d'haver escrit aquest article i d'haver llegit con la premsa col·laboracionista respira alleugerida, sobretot per la decisió de l'ANC, vol dir que hem perdut una batalla mediàtica molt important. Quins errors tàctics tan greus per defensar la "puresa" de l'acte! I .I aquesta és l'ANC que vol tirar endavant la República al preu que sigui ?

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894598