SENYOR PEDRO SÁNCHEZ, ELS INDEPENDENTISTES SOM MAJORIA EN ESCONS I...EN VOTS

"Tenim la raó, contra bords i lladres, el meu poble i jo " (Salvador Espriu )

Per Ramon Serra, editor

El poder sempre imposa el seu relat com s'ha vist al llarg dels segles .La història només l'escriuen els guanyadors. Els perdedors sempre van a remolc i la derrota total, si més no psicològica, és quan els vençuts es fan seves les tesis dels guanyadors.

Tot i que encara sóc molt pesat convé desmuntar una i altra vegada les tesis dels colonitzadors--ara que la majoria en diu unionistes--sobre el poder dels independentistes a les urnes. El president del Gobierno, el senyor Sánchez, acaba de sumar-se a la confusió sobre el poder de l'independentisme a Catalunya amb una frase genial: "los independentistas son una minoría mayoritaria, pero no una mayoría" i s'ha quedat tan ample. Tant com els espanyolistes de sempre que quan parlen de Torra diuen que no representa tots els catalans o que ha de tenir en consideració tothom. Aleshores, Sánchez representa tots els espanyols quan té menys escons proporcionalment que Torra? O Rajoy representava tots els espanyols amb un percentatge raquític de vots en relació amb la suma total de tot l'Estat?

Això és la llei de l'embut. Quan es tracta de l' Estat els qui manen representen a tothom, si més no no hi ha grans polèmiques, però quan els independentistes tenen una majoria folgada en tots els camps, aleshores resulta que serveix de poca cosa. Quan algú governa és lògic que intenti implantar el seu programa, que per això es fan eleccions, i no pas que intenti contentar tothom. Una fòrmula ben barroera de manipulació.

Però, senyor Sánchez, d'on ha tret que els independentistes som una minoria majoritària, però no majoria? Suposo que, pel cap baix, acceptarà que tenim una majoria d'escons .Però li haig de dir que també de vots. No s'hi val a dir que només tenim el 47 dels vots .En tot cas s'ha de dir que els espanyolistes, els que volen quedar-se a Espanya, amb prou feines arriben al 44 %. Per què sumen al seu favor els vots nuls i en blancs de les darreres eleccions? Potser com que no estan acostumats a fer referèndums no saben fer números. Potser tenen aquesta petita disculpa .Sápiga, senyor Sánchez, que sense comptar altres partits minoritaris i sense fer especulacions sobre l'independentisme d'alguna la gent de la delegació del PSOE a Catalunya i també d'alguns comuns, la xifra final és de 4,37% més de vots a favor de la independència. Això vol di que més del 52% del vot vàlid ha votat independència. Ho entén ara?

La llàstima també que aquesta mala lectural dels resultats s'ha extès en gent important en els partits. Segurament perquè deuen ser gent de lletres i no pas de números. Fatiga escoltar que hem d'incrementar la majoria independentista.Oi tant! Us creieu que si tinguèssim el 100 de la població al nostre costat Espanya en faria cas?

Escócia va perdre el referèndum per poc. Anglaterra va votar pel Brèxit amb resultats prou ajustats .I el Quebec va perdre un referèndum per unes dècimes. En cap cas he sentit a dir que els resultats no eren vàlids perquè, seguint les paraules del senyor Sánchez, només representaven una minoria majoritària. Ningú no reclama ampliar majories. Per què nosaltres sí? Perquè som una colònia, un país ocupat sobretot mentalment per la metròpoli. Que els espanyols tergiversin els resultats entra dins de la lògica, però que catalans amb responsabilitats els facin el joc demostra que són uns ingenus, uns desinformats o que ja els està bé de tirar de la rifeta.

Caldrà insistir en aquesta tema prou important una i altra vegada. Com deia Pedrolo, protesta encara que no serveixi de res...

(31-8-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894777