SENYOR PEDRO SÁNCHEZ, ELS INDEPENDENTISTES SOM MAJORIA EN ESCONS I...EN VOTS

"Tenim la raó, contra bords i lladres, el meu poble i jo " (Salvador Espriu )

Per Ramon Serra, editor

El poder sempre imposa el seu relat com s'ha vist al llarg dels segles .La història només l'escriuen els guanyadors. Els perdedors sempre van a remolc i la derrota total, si més no psicològica, és quan els vençuts es fan seves les tesis dels guanyadors.

Tot i que encara sóc molt pesat convé desmuntar una i altra vegada les tesis dels colonitzadors--ara que la majoria en diu unionistes--sobre el poder dels independentistes a les urnes. El president del Gobierno, el senyor Sánchez, acaba de sumar-se a la confusió sobre el poder de l'independentisme a Catalunya amb una frase genial: "los independentistas son una minoría mayoritaria, pero no una mayoría" i s'ha quedat tan ample. Tant com els espanyolistes de sempre que quan parlen de Torra diuen que no representa tots els catalans o que ha de tenir en consideració tothom. Aleshores, Sánchez representa tots els espanyols quan té menys escons proporcionalment que Torra? O Rajoy representava tots els espanyols amb un percentatge raquític de vots en relació amb la suma total de tot l'Estat?

Això és la llei de l'embut. Quan es tracta de l' Estat els qui manen representen a tothom, si més no no hi ha grans polèmiques, però quan els independentistes tenen una majoria folgada en tots els camps, aleshores resulta que serveix de poca cosa. Quan algú governa és lògic que intenti implantar el seu programa, que per això es fan eleccions, i no pas que intenti contentar tothom. Una fòrmula ben barroera de manipulació.

Però, senyor Sánchez, d'on ha tret que els independentistes som una minoria majoritària, però no majoria? Suposo que, pel cap baix, acceptarà que tenim una majoria d'escons .Però li haig de dir que també de vots. No s'hi val a dir que només tenim el 47 dels vots .En tot cas s'ha de dir que els espanyolistes, els que volen quedar-se a Espanya, amb prou feines arriben al 44 %. Per què sumen al seu favor els vots nuls i en blancs de les darreres eleccions? Potser com que no estan acostumats a fer referèndums no saben fer números. Potser tenen aquesta petita disculpa .Sápiga, senyor Sánchez, que sense comptar altres partits minoritaris i sense fer especulacions sobre l'independentisme d'alguna la gent de la delegació del PSOE a Catalunya i també d'alguns comuns, la xifra final és de 4,37% més de vots a favor de la independència. Això vol di que més del 52% del vot vàlid ha votat independència. Ho entén ara?

La llàstima també que aquesta mala lectural dels resultats s'ha extès en gent important en els partits. Segurament perquè deuen ser gent de lletres i no pas de números. Fatiga escoltar que hem d'incrementar la majoria independentista.Oi tant! Us creieu que si tinguèssim el 100 de la població al nostre costat Espanya en faria cas?

Escócia va perdre el referèndum per poc. Anglaterra va votar pel Brèxit amb resultats prou ajustats .I el Quebec va perdre un referèndum per unes dècimes. En cap cas he sentit a dir que els resultats no eren vàlids perquè, seguint les paraules del senyor Sánchez, només representaven una minoria majoritària. Ningú no reclama ampliar majories. Per què nosaltres sí? Perquè som una colònia, un país ocupat sobretot mentalment per la metròpoli. Que els espanyols tergiversin els resultats entra dins de la lògica, però que catalans amb responsabilitats els facin el joc demostra que són uns ingenus, uns desinformats o que ja els està bé de tirar de la rifeta.

Caldrà insistir en aquesta tema prou important una i altra vegada. Com deia Pedrolo, protesta encara que no serveixi de res...

(31-8-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487465