SENYORS DIRECTIUS DEL GIRONA I DEL BARÇA: NO PERDEM LA DIGNITAT, SI US PLAU

Per Ramon Serra, editor

Cada dia tenim mil agressions d'Espanya. Són incomptables. Per sort no les sabem totes. Ens tornaríem tarumbes. Però de tant en tant cal aturar-se i denunciar-ne les més evidents .Avui ens toca parlar del partit de futbol Girona-Barcelona del gener vinent que amb tota probabilitat es jugarà a Miami per un desig lloable d'expandir el futbol de primera qualitat als Estats Units i d'internacionalitzar els nostres equips que necessiten molt capital exterior si volen continuar gastant com fins ara.

Fins aquí res a dir, llevat que com qualsevol iniciativa sempre té partidaris i dertractors. Així és la vida. Però a mi no m'interessa destacar-ne l'aspecte esportiu sinó l'aspecte polític. Un aspecte que ens ha mostrat el feixista i bocamoll Javier Tebas, president de la Lliga Professional, promotor d'aquesta iniciativa. Tebas sembla que és un bon gestor econòmic .Llàstima que cada dos per tres no s'estigui de vomitar contra l'independentisme. I no solament això, sinó que ha remogut cel i terra en organismes internacionals per impedir l'entrada de l'estelada als camps de futbol. De moment ,no ho ha aconseguit, perquè fins i tot la UEFA les autoritza..

El que no ha pogut fer a Europa ara es veu amb cor de traslladar-ho als Estats Units, si és que realment s'hi arriba a celebrar aquest partit, perquè encara està mancat de tota mena de permisos. Tebas ara proposa distribuir-hi 40.000 banderes espanyoles i que s'hi prohibeixi les estelades, els llaços grocs i altres distintius polítics. Naturalment distintius no espanyolistes.Oi tant!

Vet aquí la qüestió. Fins ara jo havia sentit a parlar de tots els preparatius, però no pas d'estelades ni de llaços grocs. Però els espanyols han entrat en fase d'alerta. Si tan acollonits estan ja no haurien d'haver programat aquest partit entre dos equips catalans,oi? Tebas té el mal costum de parlar primer i després pensar.

Veurem com es desenrotllen els fets en les pròximes setmanes. Sigui com sigui, les directives del Girona i del Barcelona haurien de tenir sobretot dignitat. Això vol dir que s'haurien de negar a jugar-hi si es persegueix la llibertat d'expresssió. Qui és aquest feixista de Fuerza Nueva per prohibir els nostres símbols...als Estats Units? Per aquí sí que no hi podem passar.

Tot amb tot, hem d'agrair-li que això ens hagi de servir per carregar piles i convertir, ara si, aquest partit, en cas que es disputi finalment a Miami, en un clam a favor de la independència i en contra de la repressió espanyola. Quin altaveu internacional millor que aquest?

Som-hi!, sempre que les directives del Girona i del Barcelona no s'abaixin els pantalons. Seria imperdonable i una falta de dignitat i de lleialtat al país. Ho deixem a les seves mans. De moment.

(7-9-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08487706