SENYORS DIRECTIUS DEL GIRONA I DEL BARÇA: NO PERDEM LA DIGNITAT, SI US PLAU

Per Ramon Serra, editor

Cada dia tenim mil agressions d'Espanya. Són incomptables. Per sort no les sabem totes. Ens tornaríem tarumbes. Però de tant en tant cal aturar-se i denunciar-ne les més evidents .Avui ens toca parlar del partit de futbol Girona-Barcelona del gener vinent que amb tota probabilitat es jugarà a Miami per un desig lloable d'expandir el futbol de primera qualitat als Estats Units i d'internacionalitzar els nostres equips que necessiten molt capital exterior si volen continuar gastant com fins ara.

Fins aquí res a dir, llevat que com qualsevol iniciativa sempre té partidaris i dertractors. Així és la vida. Però a mi no m'interessa destacar-ne l'aspecte esportiu sinó l'aspecte polític. Un aspecte que ens ha mostrat el feixista i bocamoll Javier Tebas, president de la Lliga Professional, promotor d'aquesta iniciativa. Tebas sembla que és un bon gestor econòmic .Llàstima que cada dos per tres no s'estigui de vomitar contra l'independentisme. I no solament això, sinó que ha remogut cel i terra en organismes internacionals per impedir l'entrada de l'estelada als camps de futbol. De moment ,no ho ha aconseguit, perquè fins i tot la UEFA les autoritza..

El que no ha pogut fer a Europa ara es veu amb cor de traslladar-ho als Estats Units, si és que realment s'hi arriba a celebrar aquest partit, perquè encara està mancat de tota mena de permisos. Tebas ara proposa distribuir-hi 40.000 banderes espanyoles i que s'hi prohibeixi les estelades, els llaços grocs i altres distintius polítics. Naturalment distintius no espanyolistes.Oi tant!

Vet aquí la qüestió. Fins ara jo havia sentit a parlar de tots els preparatius, però no pas d'estelades ni de llaços grocs. Però els espanyols han entrat en fase d'alerta. Si tan acollonits estan ja no haurien d'haver programat aquest partit entre dos equips catalans,oi? Tebas té el mal costum de parlar primer i després pensar.

Veurem com es desenrotllen els fets en les pròximes setmanes. Sigui com sigui, les directives del Girona i del Barcelona haurien de tenir sobretot dignitat. Això vol dir que s'haurien de negar a jugar-hi si es persegueix la llibertat d'expresssió. Qui és aquest feixista de Fuerza Nueva per prohibir els nostres símbols...als Estats Units? Per aquí sí que no hi podem passar.

Tot amb tot, hem d'agrair-li que això ens hagi de servir per carregar piles i convertir, ara si, aquest partit, en cas que es disputi finalment a Miami, en un clam a favor de la independència i en contra de la repressió espanyola. Quin altaveu internacional millor que aquest?

Som-hi!, sempre que les directives del Girona i del Barcelona no s'abaixin els pantalons. Seria imperdonable i una falta de dignitat i de lleialtat al país. Ho deixem a les seves mans. De moment.

(7-9-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08919514