JORDI CAÑAS: " VAMOS A MONTAROS UN ULSTER QUE OS VAIS A CAGAR "

"Jordi Cañas ho va explicar el 2013, busquen l’enfrontament civil "

Joan Puig

Un dia darrere l’altre, les afirmacions de l’exdiputat de Ciudadanos Jordi Canyas intenten agafar forma. Augmenten les agressions contra el catalanisme polític, treure amb violència llaços grocs, intimidar a la gent independentista per defensar la república, insultar i agredir independentistes… tot amb l’objectiu de trencar la societat catalana.

Malgrat les amenaces de moment no se’n surten. Els independentistes responen amb astúcia i rebutjant qualsevol enfrontament, però com diu Cañas els “tabarnesos” han d’insistir fins a aconseguir-lo. Busquen una agressió per fer triomfar la seva tesis de la divisió de la societat.

Cañas ja ho va dir l’any 2013: “Os vamos a muntar un Ulster que os vais a cagar”. L’ideòleg del partit més retrograda del sud d’Europa considera clau violentar la societat catalana, fins i tot s’inventen suposades agressions a unionistes per intentar col·locar el seu discurs.

El Govern faria bé en portar a la justícia els comentaris i desitjos de Jordi Cañas i com els seus líders, Albert Rivera i Inés Arrimades els segueixen fil per randa. Al seu dia, Hitler ja feia l’estratègia de Cañas, abans d’instaurar el regim nazi. Ell mateix ho va escriure. Cal recordar també la ràdio de les mil colines com la prèvia del genocidi de Ruanda. Les paraules d’odi de Cañas són l’intent desesperat dels partits del 155 per derrotar l’independentisme per la via d’un enfrontament inexistent dins la societat catalana.

Però que Cañas i la seva teoria hagin fracassat no vol dir que hàgim de donar peixet a un partit com Ciudadanos que porta l’odi a Catalunya en la seva sang. Si poguessin tant Albert Rivera i Inés Arrimades ens portarien directament la seva pròpia “càmera de gas” en el pitjor dels seus desitjos. Només les males persones tenen aquesta capacitat de buscar l’enfrontament: Els desespera que a Catalunya aquest sigui el seu gran fracàs.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (23-8-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08919401