SENYORS DE LA CUP, PALESTINA ABANS QUE CATALUNYA ?

Ramon Serra

No tinc el gust de conèixer els components del grup " Boicot a Israel" que volien boicotejar el partit de waterpolo femení entre Espanya i Israel a disputar a casa nostra, tot i que no costa gaire d'imaginar-ho. En canvi sí coneixem millor la CUP. Comprenc que puguin tenir simpaties per Palestina en la lluita contra Israel. Però no haurien d'ignorar que Palestina ha fet comunicats a tort i a dret a favor de la unitat d'Espanya i, per tant, contra la independència de Catalunya.

En canvi, tots sabem que Israel seria un dels primers països en reconèixer la nostra independència i ens ajudaria econòmicament sobretot en els primers mesos quan cal bastir tota una estructura. Aleshores em pregunto: és més important per a la CUP Palestina que Catalunya? La CUP s'arrenglera així amb els tradicionals espanyolistes d'esquerra que simpatitzen amb totes les causes del món menys amb la catalana.

Amb això no vol dir que jo simpatitzi amb Israel.Simplement expresso que primera s'ha de posar en joc la supervivència del país abans que les lluites de classe i sobretot que els problemes d'altres països. Endrecem primer casa nostra que ningú de fora no ho farà.

Sempre dic, i perdoneu-me la reiteració, que cal fer com els anglesos que en les relacions internacionals tenen interessos i no pas amics. Com sempre, una part de Catalunya d'esquerres solidària amb totes les causes del món menys amb la seva.

Ah!, parlant de solidaritat al màxim, no sé si encara existeix una web catalana sobre la pervivència de les formigues del Tibet. Pobres bèsties!

(7-11-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658407