SET ANYS DE VAQUES FLAQUES, SET ANYS DE VAQUES GRASSES: I MENTRESTANT, QUÈ ?

Per Ramon Serra, editor

Tinc un gran respecte i admiració pels advocats dels presos i exiliats. Fins ara tots ells han demostrat una gran professionalitat i jo els posaria una matrícula d'honor per la seva tasca. Les darreres declaracions de Cuevillas sobre el temps que el Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg pot trigar a pronunciar-se sobre la sentència dels judicis, entre sis i vuit anys, confirmen les pitjors tesis anunciades de temps ençà en el sentit que això es pot fer etern. Cal estar tant de temps per proclamar la independència de facto?

El mateix Cuevillas diu, però, que ja farà anys que serem independents quan arribi la resolució final europea. Caram! Com que jo no sé com s'ha de fer per proclamar la independència, si no és superant el terrorisme espanyol, seria bo que ens en fes cinc cèntims.

Napoleó deia que escollia els generals que havien tingut sort. Cuevillas és un advocat amb sort. Sort, tot sigui dit, que ha aconseguit amb el seu treball brillant. Per tant, hauríem d'escoltar amb atenció les seves propostes.

I mentrestant, què ? Set anys més o menys pot ser un període de vaques grasses o flaques, segons com fem les coses. Aquesta és la pregunta de milió. Falten propostes realitzables, no demagògiques ni plans utòpics.I sobra xerrameca, molta xerrameca.

(21-11-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658115