EL GRAN PROBLEMA PER LA INDEPENDÈNCIA ÉS COM SUPERAR LA BRUTALITAT DE L'ESTAT

Per Ramon Serra, editor

De la mateixa manera que els nostres presos són a les nostres presons i ningú no ha estat capaç d'obrir les gàbies de ben segur que la Guàrdia Civil se'ls emportarà per anar al judici i no passarà res. Potser alguna protesta aïllada.

Senyors, deixem-nos de teories i de collonades. El gran problema és com fer front a la violència espanyola. Aquesta és la qüestió. Si volem enfrontar-nos a la Guàrdia Civil vol dir que hi ha d'haver gent a la primera línia diposada a tot.I quan dic a tot vull dir a tot. En tot cas, Vilaweb podia fer la llista de la gent que necessitem per ocupar els llocs estratègics amb risc de morir si s'escau per aconseguir d'una vegada per totes la independència.

.Si no és així ja em direu quina solució hi ha. Més que teories ens calen solucions pràctiques. M'agradaria tenir alternatives. Mentrestant ja ho sabeu:apuntar-se per ser carn de canó-

I Europa? Bé gràcies. L'hivern és a punt d'arribar.I com sabeu a Brusel·les i a Estrasburg hi fa molt de fred i, per tant, hi ha el perill que tot es congeli.

(27-11-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08658128