CATALUNYA, EL CAP DE TURC D'ESPANYA: LA SULTANA SUSANA DÍAZ CULPA L'INDEPENDENTISME DEL SEU FRACÀS

"Catalunya, el boc"

 


Pilar Rahola

 

Encara que té un sentit so­ciològic, els orígens del terme són bíblics. Es tracta del ri­tual que el poble d’Israel duia a terme durant la festa més important del calendari jueu, el Yom Kippur o festa de l’expiació. Aquell dia, es decidia la sort de dos bocs. L’un era sacrificat pel summe sacerdot, perquè expiés els pecats dels israe­lites, i l’altre carregava amb totes les culpes del poble jueu i era abandonat al desert, amb insults i pedrades, perquè el dimoni Azazel se l’endugués. Gràcies a aquest boc expiatori, el ­poble jueu quedava lliure de culpa i no necessitava més expiació.

En això està Susana Díaz, ara que el sultanat està en fase de demolició i a Ferraz carreguen la munició. I com que a l’Espanya de les meravelles no hi ha cap altra culpa que la que neix de les terres del nord, allà on els bàrbars separatistes ordeixen les seves conspiracions, Susana ho ha vist clar i ha utilitzat el boc expiatori català. La ­seva derrota no té cap altra causa que la perfídia catalana, i lamenta haver-se’n adonat massa tard. Així ho expressa, amb la claredat meridiana que dona el fracàs: “Durant la campanya els deia que s’equivocaven parlant de Catalunya, i que calia parlar d’Anda­lusia, però les dades electorals han fet evident que em vaig equivocar”.

I afegeix, “la que estava equivocada era jo en no voler parlar de Catalunya, perquè la dreta sabia molt bé el que es ­feia”. És a dir, el fet que hagin votat molts menys andalusos que en altres conteses (el 42% es va quedar a casa), i que el vot hagi derivat cap a les dretes extremes i la pròpia extrema dreta, no té res a veure amb la seva gestió, amb les polítiques socials que no s’han concretat, amb els problemes econòmics endèmics, amb més de trenta anys de poder socialista a Andalusia (“el règim”, segons definició de Podem), ni, per descomptat, amb els escàndols acumulats durant tots aquestes dècades. Per exemple, el darrer escàndol sota el seu insigne mandat: el de les targetes black de la Junta, que haurien costejat festasses en cinc prostíbuls de directius de la Fundació Faffe, una ­organització dedicada a la formació d’aturats... Cal recordar que l’imprevist avanç electoral va frenar en sec les tasques de la comissió parlamentària que havia d’investigar aquestes ale­gries horitzontals amb diners públics.

Però res de tot això no té la més ­mínima importància, perquè l’única campanya per a la Junta d’Andalusia que hauria d’haver fet aquesta pròcer del progres­sisme andalús és una campanya cavernària sobre els anhels catalans, i així, dotada de la capa anti­catalana, antiindepe i “viva España”, hauria triomfat entre els seus votants. Per què parlar d’Andalusia, si podia parlar de Cata­lunya! I heus aquí, sense complexos, com la sultana accepta que la po­lítica sigui un bassal de misèries dema­gògiques que busquen bocs expiatoris per no parlar de les responsabilitats pròpies. Catalunya, el cap de turc d’Espanya.

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894668