PROTESTES, SÍ, PERÒ COORDINADES

Ramon Serra

La meva simpatia pels CDR. Necessitem mobilitzacions al carrer, protestes, sense violència, però accions al capdavall com diria el conseller Comín. Amb tot, cal evitar qui hi hagi infiltrats espanyols que ho poden destarotar tot.També cal una coordinació més gran a tot el territori i assegurar-se que quan es fa una acció tindrà una resposta important. No pot ser que un grup de persones tinguin una idea al cap, que intenten dur-la a la pràctica tot pensant que la resta del país s'hi afegirà. I sempre cal veure'n si les conseqüències seran més positives que negatives.

No sé si l'acció d'ahir de tallar la carretera va ser la més adequada i sobretot en el moment precís. L'emprenyament de molts conductors, molts d'ells catalans, així ho demostra. No sé si es agosarat seguir l'exemple de França, però de tot se n'aprèn. Quan es paralitza el país es paralitza de veritat. Fins i tot l'ús d'armilles grogues ens pot servir d'exemple.

Per fortuna el país bull.I això és important. Però, si us plau, coordinació sobretot. Sobren il·luminats i falta treball col·lectiu.Quan la fem, que sigui grossa de veritat. Petites desobediències moltes vegades--no dic sempre--fins i tot poden ser contraprudents.

Endavant les atxes!

(9-12-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08895084