UNA LLIGA BASCA-CATALANA DE FUTBOL FARIA PATXOCA

Ramon Serra

El TAS pot dir missa sobre el reconeixement de la Federació Basca de Futbol a la UEFA i a la FIFA. Una cossa és el principi teòric i l'altra la realitat. Un cas semblant ja va passar amb la Federació Catalana de Patinatge .Us en recordeu de tot aquell rebombori? O és que ja hem perdut la memòria?. El TAS segurament dirà en aquest cas que Euskadi pot tenir tota la raó del món, però l'admissió als organismes futbolístics internacionals depèn de les federacions. I tots sabem que les federacions depenen dels Estats por molt que es diguin " independents".Per tant, sembla un brindis al sol.

Si alguna vegada serà realitat--i que els meus ulls ho vegin, ara que avui és Santa Llúcia--els espanyols expulsaran els bascos de totes les seves competicions com ho farien amb els catalans en el cas d'aconseguir si més no la independència esportiva, malgrat que aniria contra els seus interessos econòmics. Però per a ells tant se val. Primer és la unitat d' Espanya i si per defensar-la han de quedar cecs no els importa pas si nosaltres perdem un ull. Aquesta és la seva "proposta".

Tot amb tot sempre cal veure les coses amb optimisme o pel cap baix amb humor. Si els esportistes del País Basc i de Catalunya són expulsats d'Espanya sembla que podrien fer un campionat conjuntament. Així la lliga basco-catalana de futbol podria estar formada ara mateix pel Barça, Espanyol, Girona, Ath. Bilbao, Reial Societat ,Alabès, Eibar i potser Gimnàstic de Tarragona i Osasuna... Per alguna cosa s'ha de començar. La veritat és que faria patxoca i per començar a arrencar no estaria gens malament, gens ni mica.

Aquest campionat tindria més nivell que moltes lligues com , per exemple, la francesa. Per cert, Manuel Valls quan era primer ministre de França va oferir la possibilitat que el Barça jugués la lliga del país veí en el cas que fos expulsat de les competicions espanyoles. Diria ara el mateix? Ja saben que Valls és un home de paraula...,oi?

(13-12-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08894890