PER FAVOR, GAUDIM I RESPIREM UNA MICA DESPRÉS DE LA DIADA

Per Ramon Serra, editor

Els esdeveniments a casa nostra van tan de pressa que gairebé no tenim temps de pair-los. És normal que després de l'èxit espatarrant de la Diada tothom es pregunti què passarà o què pot passar a partir d'ara. És el més normal del món. Però com diuen els tòpics, que el llegir no es faci perdre l'escriure. Vull dir amb això que hem d'aprendre a gaudir del bons moments com el d'ara. La interpretació correcta de les xifres de participació és si fa no fa la que es fa en aquesta crònica de Tribuna.cat on les clavegueres de l'Estat reconeixen obertament el seu fracàs.

Ja poden dir missa sobre si els independentistes èrem cent mil més o menys. El que sí queda clar és que els partidaris del colonialisme espanyol com PP, Ciudadanos i Societat Civil catalana han quedat completament escombrats dels carrers de Catalunya. Als seus actes de la Diada no hi van ni quatre gats. Fins ara eren pràcticament residuals i ara ja només són testimonials.

Fan riure les xifres proporcionades per la delegació del govern de la metròpoli a Barcelona-- per cert, no trobeu a faltar la virreina De Llanos?-- i també les del socialista Àngel Ros a Lleida. De les de Societat Civil Catalana val més no parlar-ne. Per cert, qui és aquesta "societat" que es permet opinar de tot sense com va ni com ve? Ara resulta que a la Diada hi van anar menys gent de la que s'havia inscrit! És que hi ha hagut una passa de grip els darrers dies? Potser la pesta "bobónica? Ep, dic la pesta bobónica i no pas " borbònica" no fos cas que algú em dugués als tribunals,oi?

En fi, senyors respiren una mica, gaudim de les victòries, sobretot si són grans com aquestes, incrementem l'autoestima i no perdem mai el somriure. Si més no Toni Albà ens el perllongarà fins a les festes de la Mercè amb el seu pregó independentista contrari a l'oficial de l'Ajuntament a mans d'un anticatalà. No cal confondre la llibertat amb el dret de pixar-te a la teva cara.
(14-9-2016)
P.S.
Un cop redactat aquest escrit llegeixo que un lector es fica amb Toni Albà perquè acusa l' Estat espanyol i no pas el poble espanyol, que en té molt part de la culpa. Completament d'acord. Però cal anar per pams i no vulguem matar tot el que és gras. El ciri és curt i la processó llarga...

LA POR A LA CRIDA NACIONAL PER LA REPÚBLICA

"La por a la Crida Nacional per la República"

 


Agustí Colomines

 

Qui no té feina el gat pentina. Això és el que caldria dir-los a tots els que ara es dediquen a interpretar què és i què no és la Crida Nacional per la República (CNR). Lakoff ha fet molt de mal. Els defensors que el relat és la realitat, que és una versió déjà-vu del postmodernisme, no saben explicar per què en menys de 24 hores aquesta crida ja comptava amb gairebé 30.000 adhesions. Llavors recorren al relat. Al seu relat. I aquí s’agermanen els intel·lectuals orgànics del centredreta, d’ERC i els hiperventilats pròxims a no se sap què. El que fa gràcia és que tots coincideixen a dir que la CNR és una OPA a ells mateixos o la refundació del centredreta. Ja està, ras i curt. Resolta la qüestió. Es creuen que així han rebentat el gra que ha fet irreconeixible el sistema de partits.

La crisi catalana ha estat devastadora per a tots els partits. I no tan sols perquè no hagin sabut lidiar-la, sinó perquè les vacil·lacions i les acceleracions, al capdavall el tacticisme, han provocat desastres monumentals. Algú entén la posició d’ERC? Només s’explica pels canvis de lideratge? És que Roger Torrent i Pere Aragonès han portat l’antic partit de Macià a les manses aigües del vell catalanisme, aquell que retòricament era independentista però políticament regionalista? És que l’ERC vol ser l’hereva com Cambó i Jordi Pujol? Això vol dir, per exemple, que Marta Rovira i Gabriel Rufián dominaven en el moment previ al 27-O i que ara manen els “claudicants”? Si això fos així, on queda el centreesquerra i el centredreta que alguns comentaristes fan servir per atacar l’aparició de la CNR i no pas per explicar-ne les raons? Llegeix més...

Visites Rebudes

07878372